Mugcake

Idag såg jag till att vara lite effektiv här hemma på fm så vi kunde ge oss i väg på em för en liten lekdejt. Lagade två rätter mat så vi skulle ha förberett till kvällen och i morgon när det är ont om tid, planering vet ni ;-)
Vi fick en fin dag i solen där jackan åkte av med mycket trevligt sällskap. Det bjöds på mugcake och det var faktiskt första gången jag smakade det. Det var så gott att jag bara måste dela med mej av receptet!
 
Du behöver:
 
1 ägg
1 banan
1/2 dl hasselnötsmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk kakao
1 tsk sötströ
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
 
Gör så här:
 
Mosa bananen och blanda sen alla ingredienser noga. Smörj en mugg och häll i smeten i den. Kör sen i micron i ca 2 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Stjälp upp den på ett fat (eller ät direkt ur muggen) och avnjut sen tillsammans med grädde, glass, bär eller frukt.
Receptet hämtat från: www.bakasockerfritt.se
Enl receptet skulle det vara mer sötströ men jag tyckte det räckte bra med 1 tsk. Jag körde min i 2 min men nästa gång blir det bara 1,5 då jag tycker den är så god extra kladdig.
 
 
Härlig dessert eller lyxigare mellanmål som är gluten-, mjölk- och sockerfri.

Kommentarer :

#1: mari

Mums :) vilken grej! Kanske att detta får bli efterrätt ikväll =)

skriven
#2: Julia

Ser fantastiskt gott ut :) baka sockerfritt har mycket bra!

Svar: Ja, verkligen! Dit måste jag flera gånger för att hitta inspiration till fikat :-)
Therese

skriven

Kommentera inlägget här :