Gott slut och ett gott nytt år

Här kommer en liten summering av mitt 2014. Jag kommer inte att skriva någon årskrönika månad för månad, utan en liten sammanfattning bara. I det stora hela känner jag spontant att 2014 varit ett bra år. 2013 var onekligen ett träningsår i och med Tjejklassikern men 2014 fortsatte i samma anda. Jag hade två stora löparmål 2014 och det var att springa min första halvmara och att springa Tjejmilen under 50 min. I maj stod jag på startlinjen på Gävle halvmaraton och var jätte nervös men otroligt taggad och loppet gick verkligen över förväntan. Två varv på 10km banan och sprang över mållinjen på 1:57, en tid jag är väldigt nöjd med!
Efter det tränade jag på och började springa med B.A.B.Y runners Gävle. Ett härligt gäng tjejer som löptränade tillsammans 1 dag i veckan och jag insåg att det var grymt kul att springa ihop med andra. Hängde på dom till Vårruset i Maj i Gävle och fick till en helt okej tid och motivationen och viljan att bli bättre bara ökade. Jag sprang även Lidingöloppet on Tour i Gävle 10km och fick till ett pb, kul!
Min mamma fyllde 60år och vi åkte på en underbar semesterresa till Turkiet som vi sent glömmer. Härliga dagar med sol, bad, träning, fantastisk mat och trevligt sällskap med världens bästa familj!
Sommaren 2014 minns vi nog alla med ett leende, även om den började lite regnig så avslutades min semester med underbara veckor med sol, sol och soool. Mer än en gång visade termometern en bra bit över 30 grader och vi i princip bara badade. Poolen har aldrig använts så flitigt och för första gången spenderades hela semestern på hemmaplan så när som på kortare utflyter.
Löpningen fick ske på tidiga mornar eller kvällar då värmen inte var alltför påtaglig och någon gång i slutet på Augusti toppade jag formen. Det kändes fantastiskt när jag sprang, lätt och snabb. Dessvärre hann det dala en del innan det blev dags för tjejmilen och för andra året i rad åkte jag dit med förkylningskänningar :-( Jag gjorde precis allt jag kunde, pressade mig till det yttersta och ramlade in över mållinjen på tiden 50:14....15 ynka sekunder för långsam och jag har aldrig varit så besviken i hela mitt liv. Jag var så besviken att jag grät och hatade mig själv för att jag inte klarat det. Tack och lov kom jag på bättre tankar och redan dagen efter kunde jag ändå glädjas åt mina livs snabbaste 10km, även om det inte blev sub 50.
2014 var även året då jag slutade äta nöt- och fläskkött som inte är närproducerat och det har jag hållit stenhårt och inga problem alls att klara det. Har inte ätit korv på över 6 månader :-)
Vi blev också äntligen klara med det sista rummet i vårt stora hus-badrummet! Så lyxigt att ha badrum på övervåningen också. Känner mig jätte nöjd med det och jag till och med badar ibland även om jag bara har ro en liten stund.
 
Som vanligt känns det vemodigt att lämna ett bra år bakom sig men ändå så härligt och spännande att börja ett nytt. Ett år fullt av möjligheter, nya målsättningar och utmaningar. Jag vill gå in i 2015 med känslan av att jag kan göra precis det jag vill, att bara jag sätter gränserna för vad jag kan åstakomma. De konkreta mål jag har är att putsa lite på min halvmaratid och naturligtvis sub 50 på Tjejmilen, vad annars? ;-) I September 2015 står jag längst fram och då ska inget stoppa mig!
 
Snälla dela med er av era mål inför 2015. stora som små. Jag tycker det är så inspirerande och motiverande. Hoppas ert gångna år varit lika bra som mitt och jag önskar er ett ännu bättre 2015, med massor av kärlek, träning och upplevelser!!
 
En salig blandning av bilder från mitt 2014:
 
 

God Jul!

Nu är det bara en halvtimme kvar innan det är julafton och jag ska snart lägga mig, ville bara önska er en riktigt god jul först! Jag ska ta mig en löprunda det första jag gör i morgon bitti, för att jag älskar att starta dagen så. För mig handlar alltid extra ledighet om att ha större möjlighet till träning och det vill jag utnyttja. Tänk sen att komma hem, nöjd och glad för att äta lång grötfrukost med finaste familjen och med energi för hela julafton och lite till. Min jul kommer blir lugn och skön med mina allra närmaste och det ska bli så mysigt. Hoppas ni alla får en riktigt fin helg med mycket kärlek och gemenskap! Kramar till er!

Det närmar sig

Två dagar kvar att jobba och sen är det jul och fem dagars ledighet. Barnen gick på jullov redan i Fredags och börjar åter 7 Januari. Är så glad att vi kan pussla så de får ordentligt ledigt, mysigt att få spendera mycket tid med dom ♡ Annars har jag haft en mycket bra dag som började med en löprunda med en vän. Lungt och fint prattempo och det kändes bra trots att en förkylning lurar i min kropp. Halsen ömmar lite nu så vi får se status på den i morgon bitti. Annars spenderades eftermiddagen i goda vänners lag och kvällen i soffan med mannen. Lite städ och fix har vi också hunnit med. Ja, nu kan julen få komma! Det jag inte hunnit nu struntar vi i, för i morgon är jag borta i över 12 timmar och sen är det dags att hitta lugnet och bara mysa. Jag älskar julen och barnen är förväntansfulla. Det verkar hålla sig på minus sidan nu och har vi tur så kanske får vi lite snö.granen är klädd och barnen blev så nöjda med resultatet!Kvällens middag i all sin enkelhet, men ack så god.