Hej mitt vinterland!

Oj, vad snön vräker ner. Det har blivit rejält med snö och visst blir det ju himla fint till advent med detta vita landskap. Dock skulle det ju inte göra nåt om det slutade blåsa, är inge vidare skönt ute när det är -8 och snålblåst. Lite sol tack!
I morgon ska vi åka till Hudiksvall för att hälsa på min mormor och morfar. Tyvärr så har min mormor hamnat på sjukhus innan vi hann upp, men vi får hälsa på henne där istället. Hon vill ju så gärna träffa lillhjärta och vi ska ta generationskort :)
Hoppas verkligen att vädret är bättre i morgon, inge vidare att vara ute på vägarna i busväder :( Mest rädd är man ju att man ska bli ståendes efter vägen av olika anledningar när man har en bebis med sig...

Katten Muffin har nu gått från att mest vara utomhus till innekatt. Han är utomhus ca 10 min per dag eftersom han inte gillar vintern och snön. Jag tycker det är mysigt att han är inne mycket och sover i vår säng varje natt. Vi har ingen låda så han måste ju gå ut när det verkligen trycker på. Då är han ute i några minuter och sen vill han in i värmen igen :)

Igår var min mamma här och lekte med lillhjärta, då passade jag på att pikera några av pepparkakorna jag bakat. Hon hade som vanligt med sig en present, en superfin mössa som passar som en smäck på världens sötaste lillhjärta <3

Mössan är från www.buffisbarnklader.se

pepparkaksbak

Igår var jag hem till mina föräldrar och bakade lite pepparkakor med mor min. Är ju trevligt att ha lite fika hemma till advent. Jag skulle vilja baka lussebullar också men jag vet inte om det är lite väl vågat att dra igång en deg med en liten som än så länge är ganska oberäknelig...
När jag kom hem sen på kvällen så var det dags för kvällspromenad. Roligare promenad har man ju gått.. Oplogad väg där jag släpade vagn och hund, ja man får mer eller mindre släpa Atlas när det är sånt busväder som igår. Det blåste snöstorm och jag kunde knappt se var vägen var, samtidigt som jag var rädd att plogbilen skulle komma. Är ju ganska svårt att komma undan på en smal byväg med div bagage. Då är det ganska skönt när man sen kommer in i värmen.

Ser ni vilka det är på plåten? Micke, jag och lillhjärta =) Jag vet, jag är fånig men det bjuder jag på ;)Det här är en ganska vanlig kväll i våran soffa. Är säker på att Atlas också legat där om han fått ;)


Nä, nu ska jag sätta på lite julmusik och göra en inventering i julsakslådan inför helgen. Vackraste jullåten är helt klart "Helga natt" med Tommy Körberg, vilken pipa!

Såg att man kunde gå med i nån grupp på Facebook om en nykter jul. Då började jag tänka lite på det... Jag kan inte fatta att det är så många som måste dricka på julafton? Stackars alla barn som måste fira julen med sina berusade föräldrar. Julen är barnens högtid och de ska inte behöva uppleva fylla på självaste julafton, inte över huvudtaget egentligen.
Okej om man dricker ett glas vin eller en öl till maten, men hur i helvete kan man behöva bli full? Jag fattar noll och är så glad att jag är uppväxt med ett nyktert julfirande.
Skaffa barnvakt och festa runt på nyår istället då!Fika på stan

Idag har jag träffat Ella och Alice för en fika. Det var mycket trevligt som vanligt :) Det är himla skönt att prata med någon som är mitt upp i samma bebisvärld som en själv.
Efter fikat gick vi en liten sväng på stan och då blev det en skjorta till lillhjärta som hon kan ha till sina super snygga mörkblå jeans med hängslen som hon fått av moster Linda :)

När jag kom hem så fixade jag och Micke med bygglovsansökan och gjorde ritningar över huset samt den tilltänkta utbyggnaden. Känns otroligt spännande att det nu är på gång!Ella & AliceJag och en förvånad Thelma :)Nu har jag fått tid för klippning och färgning också, ska bli underbart att få fixas till lite. Nästa lördag blir det så då får lillhjärta vara med sin pappa i 4 timmar, spännande för dom =)