Bilder och snö

Ja, här i dagarna har det kommit massor med snö... Jag vill inte ha nån vinter nu, tycker liksom att det är lite för sent. Atlas älskar snön och jag får väl glädjas för hans skull. I tisdgas var Atlas nye vän Leonbergern Julius också på jobbet och då fick de busa en stund i skogen. Atlas är ju ganska tjurig av sig och blir sur om han inte får vara herren på täppan. Detta har medfört att jag aldrig släpper honom med andra hanar utifall de också skulle vara dominanta. Julius är inte ens ett år än och han och Atlas leker jättebra. Man ser på Atlas att han till en början under en lång tid markerar hela tiden att han är bossen, Julius har inget emot det så därför går det bra. Det naturliga är ju att Atlas tar kommandot eftersom han är äldre med man vet ju aldrig vad som händer om Julius en dag tycker att han är stor nog att testa gränserna. Jag tror och hoppas att Atlas visar nu hela tiden att det inte kommer att vara nån idé. Det är iaf härligt att se dem tillsammans, måste vara kul att för en gångs skull få leka med nån i sin egen storlek. Julius är mycket vacker och komer nog att bli väldigt stor då han redan har en väldig höjd. Håller även på att värva Caroline och Julius till att börja med vattenarbete, hoppas de vill hänga med ut i vår/sommar och träna lite. Längtar som tusan till att slänga mej i vattnet igen, men det känns ganska avlägset nu med 1dm nysnö :(

image42

image43

image44

image45

Detta var lite nya bilder från våran promenad i söndags då vi passade på att träna lite också. Märkte att det var en ganska bra störning för Atlas att någon stod borta på vägen för att fota, då det blev lite jobbigt för honom att hålla kontakten när han ist ville kolla på vad denne gjorde.

//Therese

Träning och hundmöte

Denna dag har gått i träningens tecken. Började dagen med 45 min rask promenad och 2 timmar senare åkte jag in till Gävle för att träna på Friskis & Svettis, det är en träningsform jag verkligen gillar. Man får träna i grupp och passet innefattar både kondition, styrka och smidighet. Man är helt slut efteråt och det känns verkligen att kroppen fått jobba ordentligt. Sen innan jag åkte hem åt jag lunch med syster. Eftersom Atlas varit hemma själv medans jag var borta så fick han en välförtjänt långpromenad när jag kom hem och efter det så tränade jag lite "stanna", "fot" och inkallning med honom. Det gick bra och han blir pigg och alert när jag tränar honom. Skönt iaf att man kommit så långt med "fotet" att Atlas tycker det är roligt, blir liksom lite lättare med en motiverad hund :)

En annan sak som jag blev jäkligt arg över idag var att min mamma berättade att en tant i byn jag bor i hade pratat om mej. Hon sa att Atlas flygit på en hund de var ute och gick med och att Atlas var aggressiv. Saken är den att när Atlas hade "flygit på" (som dessutom var typ ett halvår sedan) deras hund så var det Micke som gick med Atlas, jag var inte med. Enl Micke så var Atlas lös och han och Micke sprang och lekte jaga och sånt i skogen. Rätt som det var så dök den här tanten, hennes man och hunden upp bakom krönet. Atlas som i det läget var lite före Micke kom ju ända fram till hunden, men Micke sprang dit och tog undan Atlas på en gång. Det var inte så att de rök i hop eller nåt bara muttrade lite och nosade. Då tycker alltså tanten att Atlas attakerat deras hund???! Tanten blev väldigt förskräkt och lite rädd, men Micke förklarade att det var hans fel och bad om ursäkt. Han sa också att han reagerat så stark för att Atlas inte får springa fram till andra hundar och därför hade Micke tagit tag i honom och lyft undan honom. Micke har även pratat med ägarna till hunden och de vet att Atlas är jätte snäll, men tydligen vägrar ju tanten fatta. Hon hade även sagt att det var tur att det var Micke som var med för "Therese hade väl aldrig orkat hålla i honom". Det är just det sista som retar mej mest. Tantfan tror alltså inte att jag klarar av min egen hund?! Då skulle jag vilja berätta för henne att jag fakiskt har både bättre koll och lydnad på honom än vad Micke har, samt att det förmodligen inte hade hänt överhuvuvdtaget om jag varit med, då jag är väldigt noga när Atlas är lös och har stor uppsikt om det skulle komma nån.
Jag vet att man inte ska ha hundar lös om man inte har stenkoll och tycker själv illa om att lösa hundar springer fram till Atlas, MEN man behöver inte säga till alla man känner att Atlas är aggressiv och att han flög på deras hund, för det är lögner. Grejen är också att Atlas aldrig har sprungit fram till nån annan hund, men eftersom de dök upp bakom krönet så kom de ju precis på varann.
Man blir ju lite ledsen också när hon säger sånt för det är inte så kul om alla tror att jag har en farlig hund, men å andra sidan kanske alla håller sina hundar borta från oss då...
Jag har lekt med tanken om Atlas hade varit en chihuahua tex. då hade det nog inte spelat nån roll om den så hade bitit sig fast och hängt i den andra hunden, men bara för att man har en stor hund så är den ju skit farlig. Visst skulle Atlas kunna göra mer skada än en chihuahua, men han behöver inte vara mer aggressiv för det!

Tack till er som orkade läsa denna röra, hoppas det gick att fatta nåt av det. :) //Therese
 

Atlas hälta

Jag fick en tid hos vet. för röntgen men som det alltid blir när jag ska till vet. så blev Atlas helt plötsligt mycket bättre...?! Inte mej emot för det var helt underbart att se honom med favvoleksaken i munnen skit glad på torsdag morgon när jag och Micke kom ner från övervåningen =) Han har ju alltid sin lilla "morgon show" men den här var nåt extra, ungefär som att han hade en del att ta igen ;) Gick även ner för trappen som vanligt utan problem. Jag ringde och rådfrågade med vet. och vi kom överens om att avvakta, eftersom det är dum att utsätta honom för röntgen när han nu verkade vara helt som vanligt. Dock tyckte hon absolut att jag skulle komma in med honom om det kom tillbaka. Hoppas nu bara att det var en sträckning och inte är nåt som kommer tillbaka, men det känns skönt att det gick över så fort.
Tar det iaf lite lugnt på promenaderna nu i början innan jag vet att han är helt okej.

Hoppas ni alla får en trevlig och skön helg trots vädret...!

//Therese