Julfest igår

Det var ett fasligt sjå innan jag kom i väg till Gävle. Micke skulle skjutsa mej men ville inte hämta (vilket jag verkligen förstår, jag sover bara och då är det inte så kul att åka nästan 12 mil mitt i natten). Visste inte hur jag skulle komma hem så ett tag var jag nära att ta bilen och köra själv, men jag har aldrig varit bra på att gå på fest utan att dricka... Jag vet lite tragiskt men så är det, dansar inte nykter heller så då hade jag åkt hem efter maten. Jag och Lina ses ju inte heller varje dag precis så vi ville så gärna festa ihop, för då har vi ju som roligast!
Till slut blev det iaf så att jag tog bussen hem.

Det var en trevlig fest även om det var många som inte kom (blev ju lite kort varsel). När vi ätit och lekt lite och surrat en hel del så åkte vi ner på stan och gick ut på Goya, en del av oss iaf. Vi dansade och hade skoj!



Tror Lina ville visa upp sitt nya, snygga armband :)



Jag och Andreas



Stiliga PM hade klätt upp sig för kvällen



Festfixarna Micke och Jägarn



Jag och min älskling



Lina fular sig med chilinötter



Tre kassabruttor!


Har precis varit ute i skogen med Atlas och gått i mörkret..var lite läskigt för vi såg ett par ögon en bit bort och man vet ju inte vad det är..
Nu ska jag i alla fall göra soppa med bröd till och mysa med tända ljus.

Har också kollat på en film idag: Dagboken, har ni inte sett den och gillar romantiska filmer så SE den!! Jag grät mer eller mindre hela filmen (2 timmar). Den var så oerhört fin på alla vis, så jag bara dog emellanåt. Jag har ett behov av att få gråta på det viset ibland och då är det perfekt att se en sån film ensam och bara gråta ut, då känns det mycket bättre sen :)

Kram på er!

Fredagkvällar

har verkligen blivit min och Mickes tid. Då har man jobbat en hel vecka och det är så skönt att bara vara hemma, äta gott och titta på TV eller film. Även om jag varannan vecka ska jobba lördagen så är det ändå så himla skönt med fredagkväll.
Jag och Micke har bestämt att vi varannan vecka ska fixa mat och sånt på fredagkvällen till oss. På så vis blir det inget krångel om vad vi ska äta, utan då kommer en av oss på nåt och fixar det som en överraskning till den andra. Dels så blir det roligt när man ska bjuda den andra, samtidigt som man nästa fredag får bli överraskad :) Igår gjorde Micke fläskfilé, potatisgratäng, sallad och pepparsås. Det var så himla gott!
Så här kan det se ut hos oss en fredag när vi ska mysa i soffan:



Vi har nu sett alla 6 Johan Falk filmerna, och måste säga att min nya svenska skådespelar favorit är Joel Kinnaman! Det är han som lyfter alla filmerna, och de två filmer han inte är med så mycket i är inte alls lika bra som de övriga. Ja, jag är lite småkär i hans karaktär som Frank Wagner. Grymt smart, badguy som är mjuk egentligen. Har det den där lite farliga looken och ja, han har allt! Vill verkligen se mer av honom, känns ungefär som man känner för Gunvald i Beck ;) *gilla*

Nog skrivet om skådisar... Ikväll är det julbord med jobbet som gäller. Det ska bli jätte trevligt och känner jag min vän Lina rätt så kommer vi avsluta på Goya och dansa som galna till grym musik tills klockan slår 2.

Börjar bli dags att hoppa in i duschen, men ska försöka ta lite bilder från festen ikväll, få se om det är nåt man törs visa sen... ;)

Ska även avsluta med att sända en tanke till Marita och Zelda. De har upptäckt en tumör på Zelda som de ännu inte vet im den är godeller elak. Vi tänker på er och håller alla tummar och tassar vi har för Zelda och att detta ska gå bra.
Vet själv hur det känns med all hopplöshet, förtvivlan och rädlsa för vad som ska hända. För vissa är detta svårt att förstå men såna människor tycker jag lite synd om, som inte har fått uppleva äkta kärlek till och från ett djur.

/Therese

Lugn helg

Jag har varit ledig i helgen och haft det jätte skönt. Många veckors festande har satt sina spår och det är så skönt att vara lite lugn emellanåt. På lördagen gick vi tillsammans på en promenad med Atlas och sen skulle Micke åka cross med sina kompisar så då passade jag på att greja lite här hemma, bla kolla i källaren efter mina julgrejer, är ju trots allt 1:a advent nästa helg och man behöver ju alltid göra en liten inventering av div ljusstakar mm. Sen fick jag en idé om att jag skulle göra en lingonriskrans att sätta på dörren. Minns att jag gjorde en i skolan för 15 år sedan och tänkte att det kan ju inte vara så svårt. Sagt och gjort begav jag mej ut i skogen för att dels plocka blåbärsris till stommen och sen lingonris att klä den med. Nå lingonris hittade jag inte för i denna skog finns nästan bara blåbär, men en hel del blåbärsris blev det.
Tog med mej riset och åkte hem till mor och far, min mamma var också lite sugen att göra en krans nämligen och det är ju roligare att göra saker tillsammans. Dessvärre har jag och min mamma exakt samma inställning till handarbeten.....VILL tycka att det är roligt att pyssla och greja, men har enormt dåligt tålamod och tröttnar efter typ en liten stund och står och svär :) Nä, så illa var det väl inte. Dock hade vi 3 kassar med blåbärsris och en halv kasse gick åt till våra stommar, fattar inte vad jag tänkte på (hade räckt till hur många stommar som helst). Hur som helst var min pappa ut och tog lingonris till oss medans vi knåpade med stommarn, men det räckte bara till min krans, så min mamma får göra sin färdig en annan dag.
Vad har jag då lärt mej av detta? Det ÄR inge roligt att göra kransar MEN den blir ganska fin bara för att man gjort den själv, man blir ändå liite stolt ;)



Haha, den är lite ojämn men jag är väldigt noga med att det ska synas att man gjort den själv ;)

Sen på lördagskvällen fick vi besök av min och Mickes gemensamma kompis Pär och hans nya flickvän Maria, de skulle bara kika förbi en sväng men slutade med att de stannade till 2. Det var jätte trevligt och blev lite vin, men bara nåt glas. De andra drack destå mer... Maria hade också hund, en storpudel så det blev en del hundprat. Alltid skönt när man ska träffa nya människor om man har ett gemensamt intresse.

Idag ska vi nog åka och hälsa på våra vänner Anders och Erika som nyligen köpt hus och kolla hur dom har det. Sen blir det en lugn och skön kväll i soffan.

/Therese