Bäversafari, vattenträning och kök

Igår fyllde min mamma år och då ville hon åka på bäversafari på dalälven, då följde vi såklart med! Vi åkte med en båt som tog 12 personer och vi fick faktiskt se bäver vid tre tillfällen, varav vid två det kunnat vara samma bäver. Såg även en del bäverhyddor. Det vär spännande och väldigt intressant, jag har aldrig sett en bäver i verkligheten. Även om vi inte fått sett nån bäver så var det verkligen en fantastisk naturupplevelse. Vattnet var aldelens stilla och spegelblankt och solen sken, det är en mycket vacker natur vi har i nationalparken vid dalälven =)
 
Idag har jag tränat Atlas, mest på att simma med honom. Flera av gångerna gick det riktigt bra, han simmade försiktigt vid min sidan utan att tränga och hålla på. Vid ett tillfälle när han skulle dra in mej så verkade han inte ha så bråttom mot land utan simmade längs med ist för in... ? Tokhund ;) Jag har löst det med att när jag strandar så springer jag upp på land och hämtar favvoleksaken och belönar som vid apporteringen, förhoppningsvis så har han det i huvudet i fortsättningen och får lite mer drag.
Gjorde lite sökapportering också men tyvärr släppte/tappade han paddeln vid ett tillfälle efter att en broms besvärat honom. Det är nog vårat största handikapp, att Atlas blir så störd av flygfän, han blir helt blockerad :(
Provade även på undervattensapportering men Atlas vill så gärna krafsa med tassarna och det går inte för sig. Löste det så att jag tog en stor balja och fyllde den med vatten med ställde den i vattnet. Då blev det svårt att komma i med tassarna och han blev tvungen att doppa huvudet för att komma åt den. Han tog upp den flera gånger och fick byta mot godis, tror han tyckte det var ganska kul. Dock blev det inte jätte djupt i baljan men iaf en början. Tog sedan bort baljan och la den på botten, höll försiktigt en arm framför hans framben och då stoppade han ner huvudet och tog upp den, jättekul! Ska prova på lite djupare vatten sen.
Hoppas kunna träna med båt på söndag så han får testa det innan tävling en gång, men han älskar rep och att kampa så det var väl sjutton om han ska strula med det :)
Känns bra nu, som att vi har kommit nån vart med träningen. Det är roligt att träna och Atlas har kul, det är det viktigaste =)
I måndags kom vårat nya kök och igår vitvarorna, oj vad fint det kommer att bli!!! Vi har börjat lägga golvet som vi ska ha för att så småningom kunna skruva ihop alla dessa bänkskåp mm *suck*. Det tar tid när man ska göra allt själv, så nu längtar man bara tills det är färdigt.
Dock kom ett litet...eller ganska stort nederlag när jag fick veta vad bänkskivan som jag vill ha skulle kosta, håll i er: 10.000!!!! Har svårt att motivera för min sambo varför man ska han en sån dyr bänkskiva när det finns för 300:- på ikea, men den är så jäkla snygg!!! Ska man ändå lägga mycket pengar på ett helt nytt kök så måste det ju bli som man vill ha det, kosta vad det kosta vill! Ska ändå titta på andra alternativ, men jag har liksom svårt att tänka om när jag hittat rätt. Då vill man ju inte ha nåt annat...

Tack till er som orkade läsa detta långa inlägg ;) Go natt!

Framsteg i träning

Igår träffade jag Carina och Ulf och deras hundar Ozzy och Eddie vid sjön Öjaren utanför Sandviken. Tanken var att vi skulle träna lite tillsammans. Det blåste svinkallt och vattnet var inte heller speciellt inbjudande, men både jag och Carina kom i vattnet med våra 3mm våtdräkter, men det var verkligen att man fick bita ihop.
Pga blåsten så gick det ganska höga vågor som ställde till det lite för hundarna, men jag är nöjd med träningen. Det viktigaste för mej och Atlas var att han skulle få möjlighet att hämta figg eftersom man inte kunnat träna på det nåt ännu. Han simmade snabbt ut och drog in Carina, så det gick hur bra som helst. Känns skönt att veta att jag inte behöver jaga figgar och tvinga i dem i vattnet ;) Carina fick även placera ut flytvästen och efter lite strul att få Atlas sitta med ryggen mot vattnet så kunde jag skicka honom att hämta den, vilket han gör utan att busa och lämnar den till mej! =) Mycket possitivt.
Det var väldigt roligt att få träna ihop med nån eftersom man oftast gör det ensam. Förutom att ha figg så kan man ju hjälpa varann på en massa andra sätt.
När vi tränat färdigt och skulle byta om trodde jag att jag skulle frysa ihjäl, fy vilken osis att det var isvindar men det är inte mycket att göra åt...
Det enda momentet i startklass vi inte kunnat tränat på än är bogsering av båt, men jag ska försöka få till det åtminstånde en gång innan tävlingen.

Kände mej väldigt possitivt laddad efter träningen igår så jag åkte ner idag och körde igenom Atlas lite grann. Idag var det ett helt annat väder. Varmt, soligt och stilla. Vattnet hade sjunkit undan lite, så nu fanns det en strandremsa igen. Idag fungerade verkligen allt, jag är så himla nöjd med min kille efter detta pass. Han hämtade både flytväst, paddel och div. andra föremål och lämnade till mej utan bus och strul. Kommer med träapporten och sätter sig fot (med viss hjälp med kroppsspråk från mej) på sökapporteringen nöjer jag mej än så länge med lämnande framifrån (är grymt nöjd att han ens lämnar dom) Inga problem idag med att vända honom med ryggen mot vattnet. Hade även förlängt sträckan på land så han skulle få frakta föremålen längre än han är van vid och han kändes mycket piggare och inte alls lika seg upp ur vattnet, mycket bättre tempo. Kanske han har i huvudet vilken belöning han får när han är färdig ;)
Hade även lite fokus på simma med förare eftersom det inte gått nå vidare tidigare. Till en början så trängde han väldigt mycket och när vi vände upp så började han klättra.... jag bottnade där så jag bara reste mej upp och gick tillbaka till land och började om utan att säga nåt eller bråka med honom. Efter några försök så lyckas vi simma ut tillsammans och han drar in mej!!! Sen tog vi en liten paus så han skulle få hämta nya krafter. Sen började jag med att gå ut med honom vi sidan och då genomförde vi simma med förare utan krångel och strul, tränade inte mer på det sen :) Kändes jättebra att få till det en gång, men jag kommer fortsätta träna det väldigt mycket eftersom det bara fungerar ibland och är det svåraste momentet för våran del.
Vissa saker har lossnat lite grann nu och idag var en bra dag, men nu är det bara fortsätta träna de dagar man har kvar innan tävlingen, sen går det som det går.
Jag vet ju att man aldrig kan få till det på tävling som på träning men vi ska göra vårt bästa.

Hoppas även att jag kommer att kunna träffa Carina flera gånger för fortsatt träning inför kommande tävlingar, för det är väldigt givande.
Självklart togs det kort på träningen, men tyvärr så är det nå fel på min dator/kamera så jag kan fortfarande inte lägga in bilder... :(

Hoppas ni alla haft en trevlig helg!

Jag blir så trött...

Jag struntade i att ställa i Västerås för att domaren inte passade oss och anmälde mej ist till Österbybruk där det var en dansk domare. Nu när papprerna kom så har vi självklart fått domarändring :( En svensk tant... Jag tittade på hunddata över Atlas utställningar och han har aldrig fått bättre än en slät etta av svenska och finska domare. Tre gånger har vi haft en utländsk och då har han fått minst ck alla gånger. Finns ju inte så stor vits för mej att visa Atlas för nåt annat än utländska då. Vet nu inte hur jag ska göra med Österbybruk, om jag ska åka ändå eller strunta i det. Domaren heter Eva Eriksson och jag har ställt för henne förut, då fick Atlas en slät etta. Ska läsa kritiken från den utst och se vad hon gillade/ogillade och sen bestämma om jag åker.
Skulle även ha varit till Edsbyn idag och tränat vattenarbete med Carina och Annika med deras Landseers, men eftersom det toksnöade igår och var typ 3 grader varmt så kändes det inte så lockande. Jag ska förhoppningsvis kunna träffa Carina på lördag när hon har vägarna förbi och träna lite då ist. Jag har nu anmält till Nygårds båda tävlingar i juni och Atlas kan typ inte nåt, så lite panik har man ju ;)
Idag har han iaf fått burit runt på flytvästen som han mest tycker är ett byte som ska dödas. Har tar den gärna i munnen och sen fick han gå runt bredvid mej på min vänstra sida, men så fort han började slänga med den eller ruska så tog jag av honom den och började om. Man får hålla det på en nivå där det är roligt (annars gör inte Atlas saker) men inte FÖR roligt (då börjar han ruska och busa med föremålet). Det är verkligen en balansgång, men gick faktiskt bättre än väntat. Ibland så sa jag "tack" och tog flytvästen och Atlas fick en godis och sen fick han ta den igen och bara gå bredvid mej. Jag avslutade med att stanna och då satte han sig fot och lämnade den till mej!! Då blev det massa beröm såklart och jag har hittat ett bra sätt att föra in detta moment. När han kan detta bra på land ska jag börja lägga den i vattnet och till slut kanske han kan hämta den åt mej som sökapporteringsföremål =)
Nu ska jag be en stilla bön till vädergudarna att de lockar fram solen och värmen igen, så det kan få bli sommar!