Våteksem och besök på friskvården

Ja, Atlas badade ju förra helgen och nu har han fått våteksem, SUCK! Micke upptäckte det igår, så jag tog ut honom på gräsmattan och rakade honom på det område som var drabbat. Sen finkammande jag och syrran igenom varenda millimeter men det fanns inget mer, dock ser det ut som om det varit ett rejält slagsmål på gräsmattan, hur mycket päls som helst. Fattar inte att en hund kan fälla så mycket. Har kvar fucidermsalvan sen förra gången så jag får köra med det nu få se om det ger sig.
Det var ju idag som Atlas skulle träffa Ann igen och det gick super bra, åkte faktiskt hem med en smula hopp :) Nu vågar man ju inte ens tänka en endaste possitiv tanke för då är man livrädd att allt ska raseras, MEN Ann tyckte det såg bra ut och hon är mycket nöjd över att Atlas klarar sig helt och hållet bara på att jag tillsätter glukosamin i maten...än så länge.
Sist vi var där så reagerade Atlas liiite på ena armbågen när hon böjde fullt genom att gäspa och backa lite, men i idag inte nånting nånstans så det kändes otroligt bra. Då har han ju trots allt levt på som vanligt och vi har inte gjort så mycket annorlunda.
Han fick prova löpbandet i vatten idag och det gick ju som en dans, Atlas klev villigt i och så bara lite fundersam ut när karet började fyllas upp med vatten :) Vi hade en vattennivå som är väldigt jobbig och Atlas fick jobba bra med benen när bandet började åka, han hade höga knälyft som gör att ryggen får arbeta och det hela så jättebra ut. Vi belönade lite med frolic och sen fick han stolt bära en apport medans han gick :) Ibland så stannade han upp för att tänka på nåt och då fick man snabbt locka på honom för att han inte skulle åka in i väggen bakom, det hände en gång men inte blev han rädd för det :)
Eftersom det blir badsäsong nu så tyckte Ann att jag kunde träna honom själv i älven och kanske satsa mer på detta inomhus till vintern. Jag fick som tips att ha sele och långlina när han simmar ut efter nåt för att kunna hålla emot honom lite. Då får han jobba lite mer och när han tar i kommer han ta ut rörelserna bättre.
Nu har min älskling rullat ihop sig i sin jätte trötta knöl och snarkar gott, hoppas han drömmer om hur snäll och duktig han varit idag :)

/Therese

Atlas första dopp i år

Igår var vi lediga både Micke och jag och eftersom vi skulle lämna Atlas några timmar på eftermiddagen så fick det bli lite aktivering och skoj.
Efter en skön promenad i skogen så åkte vi till älven för att Atlas skulle få simma lite. Jag krånglade på mej min torrdräkt till midjan för att kunna vara med honom i vattnet....ja, jag vet att jag har en konstig Landseer men han simmar inte om inte nån är med... Eller så har jag kanske en ganska bra Landseer som inte badar i tid och otid utan går i vattnet endast på instinkt om nån eller något är däri??? ;)
Hur som helst så hade jag bestämt att det inte skulle tränas nåt utan bara leka och ha roligt vid första doppet, jag har varit lite dålig på det, så nu kommer det att bara bli lek varannan gång vi åker ner. Visst blev jag lite sugen att träna och vara med på tävlingen i Älvkarleby i juni, men känner inte att vi hinner bli startklara. Vi har ju inte tränat nåt på hela vintern och inte kört nå vattenpass alls, och jag vill inte komma dit helt oförberedd. Kanske senare i sommar...

När vi kom hem från badet åkte vi till Falun för att kolla på Streetrace, det var jätte mycket folk och det är roligt att så många är intresserade. Förhoppningsvis kommer det att göra att det kommer anordnas mer tävlingar. För er som inte vet så är det bilar som kör två och två på en raksträcka på 200m och först i mål vinner helt enkelt. Alla får vara med och ha vilken bil som helst, enda kravet är att bilen ska vara besiktigad av svensk bilprovning. Dock har de flesta jänkare med hottade V8:or, vilket är mest underhållande att se!
Micke brukar vara med men hans bil är inte färdig tyvärr, så vi får hoppas han hinner få ihop den till racet i Hofors ist.
När vi kom hem så blev det en spontangrillning med några vänner, det var en jättefin kväll och vi hade mycket trevligt =) Även Atlas och Douglas fick vara med, de busade en stund och går väldigt bra ihop. Dock blev de riktigt sura på varann för att Atlas gick fram till Douglas tomma matskål... de rök ihop lite lätt men löste det själv och sen gick de åt varsitt håll och ville inte veta av varann på ett bra tag. De gick och la sig på olika ställen och vilade, de fick liksom nog och valde själva att inte busa mer :) I regel släpper inte jag Atlas med en hane men Douglas är så ung så det är inga problem. Visste jag att det fanns en risk att Douglas skulle utmana Atlas skulle jag aldrig göra det. Bilden när Atlas ligger på rygg och sprattlar visar att det är helt ofarligt att släppa dessa två tillsammans. För Atlas skulle ALDRIG gå ner på marken om han kände minsta hot från en annan hund, han visar att han har kontroll på situationen och har vunnit den.

Idag ska jag träffa min mamma och så ska vi åka till Gysinge och äta lunch på ett fik som ligger vid vattnet, det är väldigt fint där. Det blir en lagom söndags syssla :)Ska man gå i tro?Lite kallt tycker jagSå här räcker väl?Jag ska rädda dig upp på land!!Sådär, nu är du i säkert förvarSÅ jäkla vacker!!! =)Hm, det ligger nåt på botten...ska jag ta upp det tro?DouglasTitta vad jag kan skälla!Tjohoo, brottas med mej!!! =)

Finns inte så mycket att skriva

Tycker inte det händer så himla mycket nu. Allt rullar på, jag jobbar, äter, sover och tränar mellan det. Hittar på saker med kompisar på helgerna och sen så är det måndag igen..
Atlas mår fortfarande helt okej och har fått träffa våra vänners 8 månaders hane idag och de har busat på gräsmattan. Douglas som han heter är jämte/boxer och är verkligen ett energiknippe. De funkade jättebra ihop och brottades mest och däremellan hoppade och naffsade Dougas efter Atlas. Atlas är ju lite större så han parerade och stod med huvudet högt för att slippa hans vassa tänder. Sen gick vi en promenad tillsammans och det har varit en helt fantastisk dag med mycket sol.
Avslutade det hela med glass i trädgården, jätte mysigt!
Min kompis Emma som numer bor i Lund är "hemma" på besök och vi ska ta oss ut på en milsrunda i morgon. Emma precis som jag-älskar att springa och nu tänkte vi kolla om vi orkar en mil och hur lång tid det tar :)
Tar man det bara hyffsat lugnt så går det nog bra, man får nog inte springa för fort i början för då kan det bli tungt...
Har inga planer för veckan som kommer utan det blir bara jobb, sen till helgen skulle det ju vara skönt att ta det lite lugnt, har blivit en del festande på sistone :)