Vinter och vargar

Ja, här är det mer vinter än det är vår. Igår var det 8 grader kallt och massa snö. Det var super härligt väder med sol och jag och Atlas var ute länge i skogen och njöt. Tog några fina vinterbilder men min kamera, men det verkar vara nå fel för jag får inte in dem i datorn just nu. Får kolla på det senare....
Idag är både jag och Micke lediga och såna dagar är det ju inte så jätte gott om, så då blir de lite heliga. Vi gick en lång härlig promenad i skogen och släpade med oss Atlas pulka han brukar dra. Efter lite uppvärmning så fick han dra den ett tag. Det är ju bra träning för att muskla hans ben och rygg, men jag tror faktiskt att han tycker det är roligt också. Efter en stund så selade vi av honom och fortsatte utan pulka, när vi gått en bit så sätter Atlas av i full fart och då ser vi en tjej galopperande på en häst. Atlas rusar efter dom och jag ser ett senario spelas upp i huvudet där Atlas skrämmer slag på hästen som slänger av ryttaren. Jag ber Micke att busvissla och då stannar Atlas upp (även ryttaren, som i det läget nog inte hade märkt Atlas än) Vi tjoar och ropar på Atlas allt vad vi kan och gör oss allmänt "roliga" och då kommer han tillbaka till oss. Han får naturligtvis massor med beröm och ryttaren fortsätter i väg.
Inombords kokade jag, för jag blir SÅ arg när han bara drar i väg så där utan att ens markera att han sett nåt, man har inte en chans att agera en sån gång. Vågar inte heller försöka bryta honom när han är på väg bortåt i sån fart i fall han struntar i mej. Som tur är så var ju Micke med som kan vissla ordentligt, för det brukar få honom att stanna upp. Atlas har en väldigt stark jaktinstinkt vilket gör att han älskar att jaga och springa efter saker, dock inte så roligt för oss... :( Som tur var så gick ju allt bra iaf.
När vi gick hem från skogen åkte jag på pulkan ner för en backe, det har jag nog inte gjort på väldigt många år. Oj, vad roligt det var och Atlas blev helt uppspelt och sprang bredvid mej ner för backen. På halva backen körde jag upp på en kant och välte. En helt överlycklig Atlas står över mej och slickar mej i ansiktet =) Måste ju undra vad tokmatte höll på med... ;)
Hemma på gården så fick jag för mej att träna lite ingångar i fot och oj vad förvånad jag blev. Atlas var väldigt allert och glad och när han kom emot mej och jag sa fot så satte han sig nästan mitt emot mej och tittade ivrigt. Jag väntade en stund och sa sedan fot igen. Med mitt kroppsspråk så visade jag honom vart han ska och då börjar han skälla och hoppa runt mej. Han kommer lite närmare i den position jag vill ha honom men är inte nöjd. Jag säger fot igen och då efter några skall så sätter han sig så jag blir nöjd. Belönar massor med en leksak och sen provar jag igen. Efter tredje försöket så komer han in och sätter sig bra på en gång, så jag slutar efter det.
Han har aldrig varit så taggad nångång förut och även om träningen gick lite si och så, så var det så roligt att han var så på och blev nästan lite frustrerad över att inte riktigt förstå vad jag ville.

Vargar tänker ni nu.... och faktum är att de har hittat en död älg här upp i skogen bakom oss som de konstaterat är riven av minst två vargar. Usch, vad läskigt det känns att det finns varg i våran skog där vi går varje dag. Förhoppnignsvis blir de inte kvar här då det är lite ont om älg, men ändå. Känns inge vidare att han de så här nära.

Ha en riktigt skön helg allihopa och GLAD PÅSK!

Härlig vårdag och bilder

Idag har min mamma, pappa och syster hälsat på. Vi åt mat och pratade, sen blev det en långpromenad i vårvädret. Passade på att träna lite under promenaden på fot och inkallning. Samt lite vardags träning som stanna, vänta, kom, sidan osv. Atlas fick även leta godis på en stor sten, där han fick gå runt stenen för att hitta en väg upp på den, eftersom den var för brant på ena sidan. Atlas börjar behärska ingångarna i fot riktigt bra nu, han går in utan hjälp och sätter sig hyffsat rakt, även vid inkallning. Sen hemma på gården så la jag Atlas så fick han ligga länge, i flera minuter när vi andra gick runt på gården och pratade och så.  Försöker lägga honom varje dag i olika situationer både inomhus och utomhus för att få in att ligger man så SKA man ligga tills nästa kommando ges oavsett vad. Jag brukar springa runt honom och leka och greja för att få upp störningen och även gömma mej, och han ligger tryggt tycker jag. Sen vet man ju inte hur bra han ligger bredvid andra hundar, men det visar sig.

Kommer lite bilder från idag och även från en spårdag vi hade för några veckor sen med Johanna, Andreas och deras hundar.

image52

image53

image54

Atlas, Berndt, Karin, Micke och Linda

image55


image56

image57

Salsa & Kaktus

image58

Atlas med sin funna älgklöv

image59

Atlas & Salsa

image60

//Therese

Rusk väder

Denna helg har jag faktiskt inte gjort nåt särskillt, bara en massa nödvändigt ont... Var iofs i väg tillGävle och käkade på lördag kvällen med Micke och några kompisar till oss. Det var mycket trevligt!
Idag var jag med syster och handlade lite i stan och sen åkte jag hem och gick en promenad i regn och rusk, tänk ändå vilken tur man har att man har en hund som måste motioneras varje dag och man som man inte kan strunta i även om det är skitväder ute.
När vi kom en hem från prommisen så körde jag lite upplet bara för aktiveringens skull med två föremål som jag la ut på samma gång jag gick i väg fast en bra bit ifrån varann. Det var första gången jag skickade Atlas med två föremål, var lite nyfiken på om han skulle förstå vad han skulle göra på nästa skick.
När jag skickade honom första gången rusar han iväg för att ivrigt leta, och blir jätte glad att han hittar den. Han tar med den tillbaka men vill helst springa och leka med den själv. Men efter att jag sagt till honom att komma med den så gorde han det och fick såklart godis i utbyte. Sen skickade jag honom igen och då tittade han först på mej och sen på föremålet jag höll i som han kommit in med och såg frågande ut "Men matte jag har ju redan hämtat grejen..???" Sen lufsade han iaf iväg lite försiktigt in i skogen igen och letade och hittade då det andra föremålet. Då kom han in till mej direkt med den för att byta mot godis =) Det var lite roligt men vi höll inte på så himla länge pga vädret. Skönt en sån här dag att man har en vattenslang på huset, för min annars vita hund hade skiftat färg ;)

//Therese