Löptur i gryningen

Kl på 6:30 gjorde naturligtvis att jag inte kunde sova längre än till 6 och efter 20min vridande och vändande gick jag upp. Träningskläderna framlagda, termometern på nollan och med favoritmusiken i lurarna gav jag mej av. Underbart att få andas den krispiga luften på ganska pigga ben, solen som kämpade sig upp och 5 älgar såg jag efter vägen. Kan inte tänka mej ett bättre sätt att starta dagen på även om jag aldrig har varit en morgonlöpare. Gick bättre än förväntat att springa på fastande mage, är inte van vid det och kanska känslig men den knorrade inte ens förrän jag kom hem och då blev det en riktig go frukost med bananpannkaka och hallonkvarg med hackad mandel. Nu ska jag mysa med barnen i soffan en stund innan vi fortsätter dagen.
 
Vilket är ditt bästa sätt att starta dagen?
 
 
 
 

Mitt i veckan

Idag hämtade jag mina röhnischtights som kommit och faktiskt så blev jag liite besviken. Dom var mycket mörkare än jag trott, visst står det ju dark grey men jag trodde ändå att de skulle vara ungefär som på bilden...men i jämförelse med den var dom nästan svarta :-( Jag behåller dem ändå för dom var supersköna och grym passform, extra puls för den höga midjan som man kan välja att ha upp- eller nervikt.
Har invigt dem på en gång med lite styrka i redcord.
I morgon tar jag med mej barnen och åker till stan. Eftersom torsdag betyder löpning så måste jag ställa kl på 6:30 och springa innan Micke går till jobbet, annars kommer det vara mörkt när jag kommer hem på kvällen och eftersom jag fortfarande inte har nån bra pannlampa så går det inge bra.
 
Nu ska jag snart mysa i soffan med min bok, trevlig kväll på er!
 
 
Här är en ganska dålig bild men om ni ser sömmarna som är svarta så är det inte stor skillnad mot det gråa.
 
 

Backe och respekt för skogens konung

Min snälla syster kom hit när jag lagt Wilson efter lunch för att hålla Thelma sällskap så jag kunde springa en sväng. Backe stod på programmet och efter ca 10min uppvärmningsjogg, körde jag lite löpskolningar. Sen sprang jag en lång backe upp och ner 6ggr. Efter det sprang jag några km hem. Alltihopa i terräng. Avslutade med lite löpstyrka hemma på gården så som tåhävningar och utfallsgång.
Under uppvärmningen såg jag tre älgar på nära håll som stod och tittade nyfiket på mej, när jag rörde mej emot dem travade de i väg en bit för att sen stanna igen. Då såg jag att det var en ko med två kalvar och då jag vet hur ilsken en trängd älgko kan bli började jag tjoa lite och klappa i händerna. Då gav de sig i väg i sakta mak, mäktiga djur det där. Gillar naturupplevelsen med löpning och hyser stor respekt för de vilda djur jag ibland stöter på.
 
När jag kom hem fick det bli en snabb lunch då magen skrek, svängde ihop laxfilé och sallad.
 
 
Laxfilé, blandad sallad, avokado, tomat, fetaost och balsamvinäger