Röhnisch Limited Edition

Ingen har väl missat att det idag går att köpa Röhnisch Limited Edition som Lofsan har designat på en del olika webshoppar och butiker. Jag tycker kläderna är jättesnygga, älskar blommönstret och att det är svart/vitt så att en sån som jag kan använda utan att det känns för gulligt.
Jag skulle gärna klicka hem både tröjan, jackan, linnet och ett par tights men jag fick begränsa mig lite. Har ju precis köpt en ny löparjacka och det träningsgarderoben mest behöver uppdateras med är en långärmad tröja, det saknar jag verkligen och vet att jag har mycket användning för. Så jag slog till på tröjan och dagens tips till er blir att kolla in Stadiums utbud vad det gäller löparkläder för oavsett ni är sugna på Lofsans plagg eller inte så har de just nu 20% på alla löparkläder för sina medlemmar! Passa på!
 
Tightsen är verkligen sjukt snygga och av erfarenhet så vet jag att Röhnisch verkligen levererar vad det gäller tights. Får nog hamna på önskelistan till min födelsedag ;-)
 
 
 
 

Mer tid

Från och med den här veckan kommer en kollega tillbaka efter 12 månaders föräldraledighet och det innebär att jag går ner i tid igen till mina 80%.
Det har gått jättebra att jobba heltid men skönt ändå att jobba lite mindre igen. Visst blir det lite mindre pengar varje månad men mer tid till familj, vänner och framför allt träning! För hur det än är så är tid också pengar och hur mycket man än tjänar i månaden kan man aldrig köpa sig tid. Jag värdesätter tid enormt mycket och jag kommer försöka utnyttja en till ledig dag i veckan så gott jag kan. I morgon tex går jag upp tidigt för en löprunda när familjen fortfarande sover för att sen köra ett styrkepass på kvällen.
 
Jag känner en viss oro och stress för hur det kommer att bli med gävle halvmaraton som snart bara är en månad och en vecka bort. jag kan springa på foten men hälen har börjat göra ont och jag är långt ifrån någon halvmara distans på löppassen. Tanken är nu att jag ska förlänga mina långsamma pass på helgen med 1-2 km per vecka och se vad foten och hälen tycker om det och sen blir det ett intervall/backpass samt ett myspass. Styrkan kör jag på med 3 ggr/veckan och så ska foten ha sin rehab....suck. Tänk att det är lättare att riva av ett en timmes pass styrka eller löpning än några minuter rehab, konstigt det där men jag ska kämpa på även om (handen på hjärtat) det inte blir rehab varje dag.
 
 
 
 
 
 

Vilken vecka

Maken har varit mer eller mindre sjuk den här veckan och jag var inte sen att utnyttja tillfället till max och har passat på att träna massor när han ändå varit hemma nästan varje kväll. 8 pass blev det till slut och det är jag grymt nöjd med, det hör verkligen inte till vanligheten även om jag skruvat upp tempot en smula nu.
 
Måndag: 60 min fotbollsträning + 50 min styrka
Tisdag: cykel 20 min och löpintervaller
Onsdag: vila
Torsdag: 50 min styrka +  7 km löpning
Fredag: 60 min löppass, backträning 
Lördag: 50 styrka
Söndag:10 km löpning
 
Nu är maken frisk igen vilket jag såklart är glad för men nu är det återigen ett större pusslande för att få ihop allt men med rätt prioriteringar så går det :-) 
Idag hade jag bestämt mig för att testa en 10 km runda för att få lite status på löpningen som det varit lite si och så med på sistone av förklarliga själ. I början på varje pass känns foten lite stel och lite obehagligt med tejpen men ju längre jag springer desto bättre känns det. Någonstans vid 6 km släppte allt och benen bara gick av dig själv. Solen sken och pannbandet åkte av. Grym känsla att kunna ösa på och kroppen bara svarar. Trots en tuff träningsvecka kändes kroppen så pigg och jag spurtade de två sista km i lätt medbacke och klockan stannade på under 52 min. Fantastisk pass och känslan blev exakt så som jag hoppades på när jag medvetet bestämde en lättlöpt runda för att växa mentalt och få självförtroende efter skadan. 7 veckor kvar till halvmaraton och hoppas utvecklingen fortsätter uppåt.