Uppladdning

Veckan inför loppet är ju här nu och uppladdningen är igång. Jag gör väl inget speciellt egentligen, tänker på att äta bra, sova bra, träna mindre och dricka mycket vatten. Jag gillar inte att äta mycket sent på kvällen men på Fredag kväll blir det en rejäl middag med kött och potatis, sen gärna en efterrätt med snabba kolhydrater på det. Kolhydrater binder vätska och det är bra att fylla på depåerna, de lär ju behövas.
På tävlingsdagen blir det min vanliga "tävlingsfrukost" bestående av gröt, macka, ägg, vatten och en kopp kaffe. Jag dricker aldrig annars kaffe till frukost men det har blivit nåt psykiskt med det där, om inte annat får jag lite fart på magen vilket brukar kunna vara bra innan man lämnar hemmet ;-)
Starten går kl 12 så jag behöver nog inte äta nåt mer än frukost innan loppet, beroende på vilken tid jag vaknar (läs:barnen vaknar).
 
Så här ser planen för veckan ut:
 
Måndag: Teknikpass backe med B.A.B.Y Runners Team Gävle
Tisdag: Kort myspass på cykel
Onsdag: VILA
Torsdag: Kort "väcka-kroppen-pass" på max 3km
Fredag: VILA
Lördag: Gävle Halvmarathon
Söndag: VILA
 
Det verkar bli bra löparväder med ca 10 plus och molnigt, så jag kör långa tights och långärmad lager 1 tröja.
 
 
 
 
Känner mej nöjd med mina nya lurar, bra ljud! (Kanske är dags att ta bort chippet från Tjejvättern nu..........)
 

 
 
 
 
 

Min helg

Igår hade jag besök från lunch till kvällen och det blev en jättebra dag med fina vänner och familj som firade mej och Wilson i efterskott. Det blev mat och vin på altanen efter en toppenfin dag i solen.
Idag hängde jag på låset i Valbo när butikerna öppnade för att fixa lite grejer och byta ett par presenter. Skyndade mej som en tok för att hinna njuta av ännu en dag med sommarvärme, hur underbart?!
Med mej hem fick jag energigel och bars till loppet, hörlurar för löpning, underkläder, två linnen, en klänning, en uv-dräkt, ett nagellack och div andra skönhetsprodukter.
 
Nu var tanken att jag skulle kolla på Beck men har inte riktigt ro i kroppen och har istället fixat matlåda och suttit vid datorn. Tror jag måste sortera lite tvätt också innan jag kan lägga mej i sängen. I morgon väntar löppass med B.A.B.Y runners team och det ska bli hur kul som helst efter noll löpning i helgen. Anmält mej till Lidingöloppet on tour har jag också gjort och det ser jag verkligen fram emot. Tyvärr jobbar jag innan jag ska dit så det blir ingen ultimat uppladdning men det ska bli roligt ändå!
 
Lite bilder........
 
 
Somrig mat: quinoasalld med grillad kyckling och tsatsiki
 
 
Somrigt mellis, egengjord "sorbet" på hallon och mango
 
 
Somriga lekar
 
 
Liten testar stora leksaker
 
 
Stor testar små leksaker
 
 
Den här blomman fyller snart 1år i min ägo, förstår inte hur det gått till men jag måste väl ha gjort nåt rätt ;-)
 

Gjort är gjort

Om en vecka har jag sprungit mitt första halvmarathon (om inget oförutsett händer) och förhoppningsvis känner jag mej glad och nöjd över min prestation. Det är så lätt att känna så här nära inpå ett lopp att jag skulle ha sprungit mer eller gjort si eller så. Den träning som är gjord nu är gjord och det finns inget jag kan göra nu för att förbättra formen på nåt sätt, nu är det som det är.
Visst önskar jag att jag haft fler mil i benen då vintern inte alls blev som jag tänkt men sånt är livet. Jag har gjort det jag kunnat och om det räcker för att jag ska klara av att ta mej runt, det vet vi om en vecka. Om jag misslyckas så kommer det fler chanser även om jag inte vill tänka så nu. Planen inför tävlingsveckan ser ut som följer: Pass med B.A.B.Y runners team på måndag och sen ett kort väcka kroppen pass på torsdagen, på några kilometer. Jag hoppas verkligen att benen kommer kännas bra och att jag kan hålla ett tempo jag trivs i.
 
Mycket inspirerande att läsa om alla som sprungit Womans health halvmarathon idag, jag blir riktigt springsugen!
 
Oavsett hur det kommer gå för mej på loppet så har jag en fin present att vänta som jag längtat efter: Nya löparskor som beställdes idag!!! Jag visar er sen när de kommit vad det till slut blev......
 
Fortsatt trevlig helg!!