Hur får man tiden att räcka till?

Just nu är det mycket hela tiden, hinner knappt ens med att skriva här. Jag har tagit tag i min träning igen och försöker träna 4 dagar i veckan, det gör att det blir en del kvällar som bara "försvinner". Jag skulle behöva träna Atlas mer än jag gör, men jag kan inte vara borta varje kväll har ju ett liv hemma också och ett hus som ska tas om hand... Jag och micke har bestämt att vi ska köpa huset vi nu än så länge hyr och då ska det rustas. Vi håller på att försöka planera ett kök och se till att få vattenburen värme. Jag har även under en period jobbat ca 20 timmar mer än heltid och har endast haft söndagarna lediga, då är det mycket som ska hinnas med :) Man känner sig ganska otillräcklig med massor man vill hinna göra, man får prioritera hela tiden. Nästa helg ska vi iaf till Sundsvall och ställa ut, och eftersom jag nu blev ledig lördagen (som jag egentligen skulle ha jobbat) så funderar vi på att vara med på Landseerträffen i Timrå. Johanna och Andreas ska även dom åka upp på lördagen för att ställa i Timrå, så då slår vi följe med dom och har hyrt en stuga vi ska dela på. Det blir spännande med tre stora hundar och 4 personer i samma stuga, hihii ;) Finns det bara hjärterum så löser sig resten ;)

Husse har fått ställt upp och tagit med Atlas till hans jobb fler dagar än valigt, men det funkar jättebra och Atlas är trött på kvällarna när han träffat olika människor hela dagen =)

Atlas har fått en ny kompis på mitt jobb, en Leonbergervalp =) Atlas tog direkt på sig rollen som storebror åt Julius och pussar honom hela tiden överallt :) Hoppas bara att de kommer att fortsätta hålla sams.

//Therese

Bilder!

Ja, nu har jag fått lite bilder av Johanna från utställningen i Högbo samt vattenprovet i Nygård. Tack Johanna för att du har kameran framme =)

image10

Utställning i Högbo

image11

image12

Atlas på väg in med apporten

image13

Redo för nästa moment

image14

Sökapporteringen gick bra

image15

Atlas hämtar figurant....

image16

...och båten

Jag hade tänkt att mitt och Atlas sista vattenpass för säsongen skulle bli i söndags, men det var 2 grader i luften och jag fick inse att det fick bli träning på land ist. Jag försökte träna lite "fot" och så men mitt tålamod var inte på topp, så därför höll jag inte på särskillt länge. Funkar inte om man bara blir irreterad...bättre då att ta det en dag när man är mer possitiv =)

//Therese

Vattenprov i Nygård

I söndags for vi till Nygård i Älvkarleö bruk på vattenprov som SNK anordnade. Sjukligt nervös drog jag startnr 5 och blev lite lättad över att inte gå ut först. Hade som plan att köra en apportering med Atlas innan jag skulle in och tävla för att slippa att han ruskar på första apporteringen, men det fanns inget ställe att göra det på, för vi fick alla blöta hundarna direkt innan vi startade. Mycket riktigt så ruskade sig Atlas när han kommer upp med apporten och tappar den förstås och klant jag råkar kliva av startplattan....en nolla förstås :) Som lite plåster på det såret så hämtar Atlas paddeln åt mej, vilket han ska ha en jätte kram för!!!
Eftersom mitt mål med tävlingen var att få högre poäng än sist så är jag jätte nöjd med vår insats med totalt 90,5 poäng, dock svider det lite att Atlas var totalt kocko när vi skulle simma tillsammans och bara höll på att krånglade och klättrade, ungeför om om vi aldrig gjort det tidigare. Men så är det på tävling, då sätts allt på sin spets och klart som f-n att hundstackarn inte kan allt när matte står stel som en pinne och är skit konstig ;) Bara att öva vidare. Kul var iaf att vi kom 3:a av 8 ekipage med endast 8,5 poäng från vinnarna Maria och Nova. Tre Landseer i toppen var det med Annika och Kenzo som 2:a!!

Här nedan kan ni läsa protokollet från tävlingen:

Enkel apportering: 0      Föraren avviker från startplats
Sökapportering: 7         Omtag, DK
Hämat figurant: 6            Bra tempo ut. Svag bogsering
Bogsering av båt: 6,5      Bra tempo. Orolig i bogsering. River
Helhetsintryck: 6               Pigg hund. Önskar mer lyhördhet. Bra förararbete. Trevlig ekipage

Poäng: 90,5  (ej godkänd)    Placering: 3

Jag är jätte stolt över Atlas mycket för att han höll sig så lugn före och efter tävlingen utan att hålla på och mucka med andra hundar =) Känns tråkigt nu att man får vänta så länge på nästa tävling, men jag ska köra nåt mer vattenpass innan isen lägger sig på sjön och våtdräkten hamnar på hyllan ;)