Mitt hjärta har gått i tusen bitar

och det blir aldrig helt igen. Atlas fick somna in idag och det smärtar så oerhört mycket. Jag kan inte på nåt vis förstå hur jag ska kunna leva utan honom. Jag saknar honom så fruktansvärt mycket och det gör så ont.
I 2 år har jag vetat att en dag brakar det lös och i går hände det som jag fruktat för. Atlas blev förlamad i bakbenen och släpade sig hem från promenaden. Det var så hemskt att se honom så och jag förstod på en gång att det var kört. Jag ställde in mej på det värsta direkt för jag visste i hjärtat att det här aldrig skulle gå.
Han låg och sov på hallgolvet i natt och i morse åkte vi till vet med honom. Han var så lugn hela tiden och den otroligt snälla hund han alltid är.
Han hade ingen känsel alls i bakbenen och prognosen var väldigt mörk. Det fanns inget att göra. Även om vi skulle operera honom så var chansen att han skulle kunna gå igen minimal. För en hund som har ont i nästan hela ryggen, fel på båda armbågarna och ett knä blir det nästan omöjligt att rehabilitera sig efter en sån operation.
Där satt vi, jag, Micke och Thelma med honom i ett rum och grät. Vi talade om för honom hur mycket han betyder för oss och hur oändligt mycket vi älskar honom. Jag vet att han förstod och han hade inte ont. Vägen tog slut för Atlas och det hade inte varit rätt att operera honom det kom jag och Micke överens om. Jag vet att jag inte har svikit honom på nå vis, jag har gjort det jag kunnat och det vet han.
Men hur ska jag orka gå vidare ur detta? När vi kom hem så såg jag hans tassavtryck överallt i snön och här sitter jag i kläder täckta av hans hår och vill inte ta av mej dom. Jag vill inte dammsuga bort det som finns kvar av honom här hemma och jag vill aldrig gå en promenad igen där han inte kommer att finnas med. April och Maj är de månader han älskade mest, om 11 dagar skulle vi ha Atlasdag igen och fira hans 7-årsdag, vi kommer ha en Atlasdag i alla fall men utan den vi älskar så mycket.
Huvudet bultar av flera timmars gråt och tårarna tycks aldrig ta slut. Jag är så tacksam för att jag fått uppleva riktig kärlek mellan människa och hund, aldrig kunde jag tro att den skulle bli så stor. 
Jag har flera gånger tänk tanken att Atlas en dag skulle lämna oss men att det skulle vara så svårt, smärtsamt och fruktansvärt på alla vis hade jag aldrig kunnat föreställa mej.

SVCH Kullarnas Victory Vincent "Atlas" 040411-110331
 Jag kommer för alltid älska dig! <3

Städhjälp

Micke har lånat hem en självgående dammsugare från sitt jobb, tänkte den skulle vara kul att testa. Atlas blev väldigt skeptisk och flydde in till ett annat rum medans dammsugaren susade runt i hallen. Behållaren på den är ju väldigt liten om man jämnför med en vanlig dammsugare men annars verkar den ju faktiskt dammsuga ganska bra :) När den brummat runt och städat i stort sett hela hallen så började den låta konstigt och sen åkte den och parkerade i laddningsstationen för att vila :)
Det blir nog bättre gjort och går snabbare att dammsuga själv men den får gärna hjälpa mej lite grann, synd bara att den inte skurar också ;)Idag är planen att tvätta och laga lite barnmat, man blir ju så himla bekväm med dom där burkarna även fast det är så enkelt att göra egen mat. Tänkte göra torsk med blomkål och ärtor, få se om det går hem hos fröken :)

I morgon är det dags för träning igen och sen ska vi till BVC. Ska bli spännande att se vad som hänt, hon känns rundare nu med tjockislår och putmage :) Snälla Ella bjöd hem mej och Thelma på lunch i morgon och det tackar man ju inte nej till, ska bli så trevligt!
Bäst att ta tag i den där tvätten nu då innan lillhjärta vaknar....

Barnförsäkringar

Jag sitter och letar efter en barnförsäkring till Thelma. Ja, jag vet vi borde ha skaffat en för längesen men nu har det inte blivit så, idag ska jag ta tag i det. Jag hatar att skaffa försäkringar för jag orkar aldrig sätta mej in i sånt så noga så det brukar sluta med att jag bara tar nåt. Vad har ni för barnförsäkring? Är det nån som kan tips om nån bra som fungerar utan krångel?
Det lutar väl åt att det blir Länsförsäkringar eller Trygg Hansa. Vi har redan försäkringar i båda dom bolagen men frågan är vilken som är bäst på barnförsäkrigar? 

Annars har jag en lugn och stillsam fm, lillhjärta sover och jag får inte lust att göra nånting eftersom det snöar ute...bli så less :( Tur att hon vaknar snart så jag har nån att leka med :)