Höst

Nu är hösten här men jag känner ingen riktig ångest än :) Tycker att det är ganska skönt än så länge att det lugnar ner sig lite efter sommaren, då allt ska hinnas med :) Det har blivit ganska kallt men det får vara precis hur det vill bara det inte regnar. Atlas fick ta ett dopp i älven i helgen och då passade vi på att shamponera honom också eftersom vi är anmälda till utställningen i Sundsvall i okt. Vi tränade ingenting utan bara lekte och kastade pinnar. Atlas var lite avvaktande först men sen på slutet sprang han och busade som sjutton. Han verkar inte tycka det här med vatten är lika roligt längre, så jag tror att jag måste åka ner till vattnet då och då och bara leka och ha kul utan krav ibland också. Han blev iaf väldigt vit och fin, men nu gäller det att hålla honom så tills nästa helg :) Vi var också på en höstmarknad i Gysinge på söndagen och Atlas skötte sig fint. Var en del andra hundar där och en massa små bjebbar som alltid skäller ut Atlas och mej, men Atlas bryr sig föga i dom små livet ;) Har även kommit ytterligare en liten bit längre med köket i form av tapeter, det blev ett helt annat rum med väldigt mycket färg!!! Nu har vi även fått hem vårt kakel och jag hoppas vi kan dra igång med sättningen inom kort. //Therese

Vattenhelg i Nygård

Ja, var ska man börja? Vi har varit på två dagars vattenprov i Nygård och det gick ju inte så himla bra.... Atlas gjorde en jättefin start på lördagen med 9 och 8,5 poäng på apporteringarna och sedan 9,5 poäng på hämta figg, sen sket det sig. Atlas hämtade inte båten vilket var lite väntat men jag trodde ändå nånstans att träningarna med båten skulle ge resultat. Sen strulade som vanligt simma med förare och därför blev det inte mer än 107,5 poäng med två nollor. Domarens kommentar: Mkt trevligt ekipage. Bra kontakt En smula besviken efteråt bestämde jag mej att jag skulle göra några skick på båten efter tävlingen för att han kanske skulle lyckas med det på söndagen ist. När jag skickade honom på båten sen gick det bra och han släppte inte repet heller, så då kändes det ganska bra inför söndagen och jag kokade av revanschlust och jävlar annamma! Provade även att simma med honom och det gick också mycket bättre. Sen på söndagen kom jag till Nygård med en Atlas som gick i sömnen :( Han var jätte trött och inte sig riktigt lik. Jag försökte trigga honom innan och peppade honom mellan momenten, men jag tror att Atlas var slut efter den långa dagen innan. Han började iaf med en 9:a på apporteringen men var väldigt tveksam på paddeln och där blev det bara en 6:a efter ett antal dk:n, kom dock in med den till sist. Sen hämtade han inte figgen(!?!?) och inte heller båten :( Hade kunnat bryta där men eftersom simma med förare krånglade på lördagen så ville jag ändå försöka lyckas med det på tävling och där fick vi 9 poäng, kändes skönt. Domarens kommentar: En hund med bra lydnad som tyvärr inte vill för dagen Det hela slutade med 85,5 poäng och en 2:a plats (vilket också visar att det inte bara var mej det gick lite dåligt för, vi var 7 tävliande i startklass) Nu ska vi inte träna i vatten nå mer förns i vår för jag höll på att frysa ihjäl i helgen, våtdräkten ligger nu i tvättmaskinen och ska sedan hängas undan till våren. Blir jag inte uppflyttad nästa år så kommer jag skita i allt som heter vattenarbete... I fall nån undrar så är jag inte alls bitter... ;)

Vattenträning

Eftersom jag ska tävla Atlas i helgen så var ju lite träning ett måste. Jag har haft en liten svacka efter förra träningen, då luften gick ur mej lite grann, men nu tar vi nya tag och ska ge järnet i sista tävlingen för säsongen. Förra helgen fick jag hjälp att Micke, Andreas och Johanna med träningen för att kunna använda båten. Atlas har ju hållt på och släppt repet innan båten tar i bott och det betyder ju noll poäng... Vi la fokus på att jobba upp Atlas ur vattnet med lite fart för att han skulle hålla fast repet hela vägen upp till mej. Har även bytt mitt kommando till "apport" eftersom det betyder att han ska hämta, men framför allt LÄMNA till matte och jag hoppas på så vis att han ska ta med sig repet till mej. Har även en repstump som jag tränar apportering med för att han ska lära sig att att lämna ALLA rep precis som en apportbock. Träningen gick helt okej och det kändes som om vi var på rätt väg. Tack snälla Johanna, Andreas och Micke för att ni ställde upp och gjorde träningen möjlig! Fick med mej Micke och min syster ut för att träna i lördags också och då märkte jag att träningen med båten helgen innan gjort resultat. När de rodde ut med båten pep och gnällde Atlas på stranden av förväntan, han kändes riktigt laddad!! Han hämtade då båten klockrent och trots att repet låg över hans nos så kämpade han hela vägen fram till mej och lämnade repet!!! =) Oj vad glad jag blev! Gjorde några skick till på båten och det gick bra, men jag får agera en hel del på land för att han ska få lite fart upp. Båten är fortfarande ett oros moment, det får bära eller brista. Det känns som om det är 50/50 chans att det lyckas. Hoppas iaf att vi får poäng i det om än låga eftersom han ibland vill tugga på repet. Ska träffa Carina och Ozzy på torsdag och träna en sista gång innan tävlingen, det ska bli jätteskoj! Då ska jag passa på att träna på hämta figg som man så sällan kan träna. Kommer inte att träna båten nå mer för jag tror att minnesbilden nu är bra och jag törs inte prova den nå mer nu så nära tävlingen i fall det skiter sig :) Jag ska göra allt jag kan för att hålla mej lugn i helgen och peppa Atlas, så får vi se hur långt det räcker!