Tröstshopping och en smula ny energi

I morse när jag vaknade var jag super snörvlig och rosslig, usch :-(
Fick såklart hoppa löpning med B.A.B.Y runners ikväll men efter att jag tyckt synd om mej själv en stund så bäddade jag och maken ner barnen i vagnen och tog en kvällspromenad på en timme. Gud så skönt det var, jag tom sprang en kort sträcka bara för att jag inte kan snöra på mej ett par löparskor utan att få springa lite :-) Underbart är ju kort och det var precis vad det var (vi snackar alltså bara ett par hundra meter). Pulsen går upp snabbt och jag känner mej fortfarande ansträngd i luftrören.
Hur som helst så var den där promenaden det jag behövde för när jag kom hem kände jag mej mycket gladare och piggare. Jag körde ett lungt och stilla ben/rumpa pass, 5 magrehab övningar, lite rörlighet och sidoplanka, sen hade jag stillat mitt träningssug en smula och nu kan jag nöjd och belåten sätta mej i soffan även om det inte direkt kommer ge träningsvärk i morgon ;-)
Dessutom invigde jag mitt nya pannband från PeakPerformance, jätteskönt och jättefint med reflexlogga i fram. Det blir bra det när mörkret åter är ett faktum på löprundorna......även om det är lååångt dit, eller?
 
 
Kram
 
 
 
 

Inte enl planen

Kan jag aldrig få vara 100? Kan jag inte bara få känna mej bra överallt, samtidigt? Ska det vara så svårt? Antar att det är så det är, inte bara för mej utan för många. Att är man inte förkyld så är det en överansträngd vad, eller kanske en ömmande tå?
Jag dras med halsont och det vägrar ge med sig, vilket gör att löpning uteblir. Ironin med det är att allt sånt alltid tycks hända när man precis fifflat ihop ett nytt roligt träningsschema för semestern när man har massa mera tid...
 
Idag fick jag nog och körde lite magrehab och lätt styrka på det, men så fort pulsen går upp lite så känner jag av halsen. Jag körde iaf ett bens knäböj, tåhävningar, kissande hunden med kick, rygglyft med armrotation, triceps dips mot bänk och "rulla in bollen", allt det 10-15 reps x 3. Testade även sidoplanka och den kändes helt okej för min mage att göra iaf kortare stunder.
 
Nu har äntligen Micke jobbat sista dagen och har 4 veckors semester och det ska bli skönt! Mer tid tillsammans som familj och mer tid för mej att göra annat än att bara vara mamma ;-)
I helgen SKA jag springa iaf, återstår att se om det kan bli det planerade långpasset eller en kortare sväng. Vad som helst är gott nog just nu. Trevlig helg på er!
 
 
 
Tränar alltid barfota hemma. Får mycket bättre känsla då.
 

Sommarlista

Efter att jag sett listan både här och där i bloggar jag läser och själv gillar listor, så kommer även min:
 
1. Hur ser dina planer ut för sommaren?
 
Har inte mycket inplanerat och det är skönt tycker jag. Vill kunna vara lite spontan och inte känna att jag har späckat schema när det är ledigt. 30 års firande, passa på att träffa vänner jag ser alldeles för sällan och kanske tar jag tåget och hälsar på någon. Dagsturer för barnen kommer det bli, bla Furuvik och annat skoj! Vi har mycket att göra på huset och eftersom det inte hinns med så mycket annars när vi båda jobbar så kommer vi satsa en hel del på det. En hel del träning är iaf nåt som planerats in.
 
2. Vad gjorde du på midsommar?
 
 
Jag gjorde det som jag gjort de senaste åren på midsommar. Varit med vänner, ätit god mat, lekt lekar, pimplat vin och sen cyklat till Koversta gammelby på logdans för att sen trampa de 12km hem på morgonkvisten.
 
3. Min bästa sommarfrukost?
 
 
Frukt och/eller bär med kvarg, naturell yoghurt, nötter och frön. Har ganska nyligen upptäckt granola på riktigt och det är farligt gott!
 
4. Bästa sommarlåten?
 
 
Svårt. Jag är allätare och lyssnar på det som passar humör och dagsform men en bra sommarlåt är Håkan Hellströms "Det kommer aldrig va över för mig", så himla härlig!
 
5. Vad passar bäst på grillen?
 
 
Grillad kyckling är ju så gott och halloumi. Ingen fulländad grillning utan halloumi :-)
 
6. Vad dricker jag helst i sommar?
 
 
Kranvatten med hallon och lime, minelarvatten med smak om jag vill lyxa till det och vitt vin eller rosé vid festligare tillfällen.
 
7. Vad läser jag i sommar?
 
 
Jag läser inte. Har aldrig gjort, böckerna jag läst i mitt liv kan jag nog räkna på två händer. Gillar att bläddra i tidningar och då helst om träning/löpning och mode.
 
8. Favoritplagg under sommaren?
 
 
Förutom träningskläder så älskar jag blusar, ihop med shorts. Gillar skarpt tunna, fladdriga byxor också med ett enkelt linne.
 
9. Bästa parken?
 
 
Här finns inga parker och bor man som jag så behövs det inga heller :-) Jag har skogen, åkrar och ängar runt knuten.
 
10. Bästa badstället?
 
 
Får nog säga Hamre. Där har jag badat varje sommar sedan jag var barn och jag trivs där. Det är i Dalälven och väldigt vackert!
 
Mia, fyll i listan du med vettja!! :-)
 
 
Förra sommaren