Julen närmar sig med stormsteg

Ja det är inte utan att man börjar få lite panik, mindre än två veckor till advent och sen är cirkusen igång. Fattar inte varför jag får panik inför jul och känner mej allmänt stressad. Jag ska fira jul borta och behöver inte fixa nåt speciellt i hemmet. Har alltid pyntat sparsamt, så det borde ta ca 2 minuter att ställa fram det lilla jag har ;) Köper inte julklappar åt så många och nästan hälften av dessa är  redan avklarade. Ska på sin höjd baka lussebullar och ev lite julgodis annars är det ju egentligen lugna gatan. Känns som man blir lite tressad inför jul för att det ska vara så på nå sätt, men visst är det skoj när den äntligen kommer och alla paket!!! Jag älskar paket och  är väl ungeför lika lycklig som ett barn på julafton.... larvigt va?! :)
I lördags bjöd mitt ena jobb (Lundgrens bageri) på julgala med julbord i Läkerol arena, Gävle. Det var jätte trevligt med god mat och bra underhållning. Kanske inte min favorit musik, men det mesta man ser live rycks man med i och tycker att det är helt okej.
Annars har jag inte gjort många knop i helgen... Tvättat bilen, eller nästan iaf... Jag spolade av den och sen fick min kära sambo fortsätta och gnussa med svampen, snacka om lat =)
På lördag ska jag nog träffa Johanna och träna lite. Jag behöver nån nu som kollar på mej och Atlas och som kan kommendera oss. Svårt att få nåt helhetsintryck när man tränar ensam utan nån annans ögon som kan ge synpukter. Ska lägga mesta fokus på ingångar, både med och utan apport. Har varit lite rädd för att börja med detta, men det ska börja tränas ordentligt nu.

Det var allt för nu! //Therese

Husse fyller år!

Grattis husse på 26-års dagen! Detta firades igår med lite fest med trevliga människor, presenter, mat och dryck. Var ute på en härlig promenad i några minusgrader, men solen lyste och det var så fint. Atlas är pigg och allert på promenaderna när man inte går så himla tidigt ;) Jag har börjat med att alltid ha godis med mej på promenaderna nu igen för att kunna träna lite små grejer och att kunna belöna lite extra ibland när han gör nåt bra. Jag tränat mycket på "stanna" när vi är ute och går. Jag märkte att jag bara använde mej att det kommandot när det var absolut nödvändigt, men brukar nu säga det ibland bara ändå för att Atlas inte ska tro att det är nåt där framme bara för att jag säger "stanna". Stanna har alltid Atlas kunnat väldigt bra och han tvärstannar oftast och står stilla tills jag kommer fram till honom eller annat kommando ges. Tror att detta är det bästa kommando jag lärt honom, otroligt viktigt i många situationer.
Har även tränat lite grann på linförighet och fritt följ, husse har kommenderat. Västersvängar gå bättre nu, Atlas är lite mer uppmärksam på mej och håller bättre position, dock går det inte att vinkla vänster på ställer utan jag får ta ut svängen lite för att jag ska få honom med mej. Tänkte minska den svängen succesivt. Han är ju väldigt ivrig och hamnar lätt långt fram men jag hoppas det ska ge sig så småningom.
 Tar även fram apporten ibland och det funkar ganska bra, han kan sitta fot och hålla den och även gå fot med den en bit, problemet kommer när jag gör halt och han ska sätta sig med den, då vill han gärna släppa den. Vaddå göra fler än två saker samtidigt ;)
Skönt är iaf att han har slutat kliat sig så förfärligt när vi tränar, i takt med att han lär sig mer. Kraven känns inte lika jobbiga för honom nu, men jag kan fortfarande inte köra så långa stunder åt gången då han har en förmåga att tröttna.image22

image23

image24

Utmaning och snö

Atlas har blivit utmanad av Nova.

Varje utmanad hund ska skriva 6 underliga/konstiga fakta om sig själv på sin hemsida och samtidigt ange reglerna för leken. Sedan väljer man 6 nya hundar och gör en lista med deras namn. Efter det är gjort skriver man en kommentar i de utmanades gästbok för att de ska kolla in och läsa på ens egen hemsida för mer information.

Saken är den att eftersom man känt sin hund så länge och är så van med hur den beter sig så tycker jag inte att det är så konstigt/underligt längre, men jag skriver helt enkelt några grejer som är typiska för Atlas.

Snarkar vid kloklipp...
Om jag lägger Atlas på sidan för att klippa klorna, klippa hår på tassarna eller bara pyssla med honom så börjar han snarka fast han är vaken =)

Går inte i vattenpölar
Vill inte blöta ner sig i önödan, och går en omväg runt en vattenpöl. Trots detta älskar han att tränas i vatten, då tänds instinktslampan och han har en väldig iver, räddas det som räddas kan ;)

Sitter på ens fötter
Atlas har en stark vilja att hela tiden vara så nära att han ofta sätter sig på ens fötter, ungefär som att försäkra sig om att man inte kan gå därifrån utan att han märker det.

Älskar veterinären
Atlas älskar i och för sig alla som har godis och som pysslar med honom och ägnar honom all uppmärksamhet

Buffar på en
När Atlas vill nåt eller när man leker med honom så buffar han på en. Det är snälla buffar fast med Landseerkaraktär ;)

Bär när han blir glad
Får vi besök av nån han tycker om så måste han genast hämta en leksak. Den bär han runt på och slänger med samtidigt som han knorrar och skruvar på sig i ren förtjusning.

Det var lite om Atlas det....och de som blir utmanande av oss är:

Boman
Salsa
Ozzy
Zelda
Herman
Brandie

Kanske någon av dessa hundar redan fått utamningen, men jag har inte så många att välja på, det blir som det blir.

Lycka till!

Idag när jag vaknade hade det kommit snö. Atlas var inte det minsta förvånad utan gick ut och kissade som vanligt utan att reagera på snön. Muffin däremot var föga imponerad. Han vägrade gå ut tills situationen var ohållbar, då skrek han vid dörren och tiden var knapp. Höll förmodligen på att kissa på sig ;) Sen tog det ca en minut så ville han in igen. Atlas var pigg och glad på promenaden och körde ner nosen i snön och sprang runt och busade.  Senare idag ska vi åka till husses syrra för hon fyller år, sen ska jag på minnesgudtjänst och för första gången besöka  en god vän- och arbetskamrats grav för att tända ljus. Det kommer att bli lite jobbigt....
Hon gick bort i april och jag  har tänkt på henne varje dag sen dess, undra  om det  kommer att kännas lite lättare snart??


Hoppas ni alla får en skön helg! Gå ut och lek med era hundar i snön (ni som har) det gjorde vi, se nedan =)

image19

image20

image21