Oslo resan

Ja, då var man hemma igen efter en tripp till Oslo i helgen. Det tar ju några timmar att åka och sen när man har hund med så blir det ju lite stopp också. Resan gick iaf bra och campingen var bra. Vi hade trevligt på kvällarna och grillade och på lördagen var vi till Bjerke travbana på utställning. Jag hade en polsk domare vid namn Andrzej Kazmierski och han gav Atlas 1ökl och 1ökk, dock inget ck så där tog det slut. Ingen Landseer fick nåt bättre än slät etta, så lite snål var han allt :) Var iaf roligt att ställa i ett annat land, om än bara i Norge. Lite lagomt eftersom man förstår det mesta av vad de säger =) Nu tar vi nya tag i Köping den 19 juli! Kritiken löd: Correct in size, type and general aperance. Proporhonal. Beautiful head, rather proper topline and underline, moves with temperament but very closed behind, curly tail like a semi circle. Fore pasterns are turning out, correct coat.

Midsommar, träning och Oslo

Den här helgen har varit rolig, midsommar är min favorit högtid. Jag och Micke blev bjuden hem till min kompis Johannas mamma på fest. God mat och gott vin med trevliga människor! Jag och Micke kom hem vinglandes kl 5 på morgonen, vilket gör att man förstör halva midsommardagen... Det blev rätt lugnt på midsommardagen, var bara hemma med ett annat par och drack vin och spelade spel. Igår var jag till Storsjön och skulle träna med Atlas. Eftersom han gärna tuggar på apporten på tävling så lånade jag en apport av en kompis och skulle kolla om det är därför han tuggar? Första gången så tuggade han ett tugg på den och då var jag på honom direkt, efter det så tuggade han inte nånting. Gången efter det så var det inte ett enda tugg utan betedde sig som han gör med mina apporter, kom snällt in och satte sig sig fot med den. Tränade inte mer på det sen. Provade och simma med honom också, men det var svårt för det var så himla långgrundt vatten. Går dock bra att simma bredvid honom, men problemet är att han strular när han ska dra in mej. Tog lite hjälp av Micke denna gång så fick ropa från stranden när han började strula, och så fort han bar i väg åt rätt håll så la jag in "mot land". Hoppas det blir lite bättre. Har i värsta fall bara ett träningstilfälle till innan tävlingen i Norberg, så det kan gå hur som helst... På fredag bär det av till Oslo på en liten semestertripp med Johanna, Andreas och ett annat par. Hundarna ska också med förstås, för på lördag ska vi ställa ut Bjerke travbana. Det ska bli jätte kul att ställa i Norge, men det var bara 5 Landseer anmälda. Vi får se hur det går, har iaf en polsk domare. Vi får väl hoppas han gillar Atlas lika mycket som jag gör ;)

Apportering

Jag och Atlas har ett problem vad det gäller apportering. Han sk. apporteringar på senaste tävlingen var katastrof och eftersom jag vet hur duktig han är nu för tiden på detta så blev jag väldigt förvånad och besviken :( Vi har tränat mycket på detta och han har varit väldigt duktig på träning och det har gått framåt.
Senast i söndags när jag var ner till vattnet och tränade så tänkte jag att nu ska jag vara på honom och korrigera så fort han börjar tugga, men inte ett endaste tugg. Jag tror aldrig han har apporterat så fint som i söndags. Grep det perfekt och simmar in utan ett enda tugg. Går upp på land i hyffsat tempo, fortfarande inte en tendens till tugg och lämnar fot utan större ansträngningar från min sida... ????
Nu har jag lånat en apport av en kompis och hoppas att det är det som är felet, att han tuggar för att det inte är mina apporter. Jag kan ju inte träna bort tugg om han inte tuggar på träning. Så nu hoppas jag på lite tugg på dessa lånade apporter, så vi kan få ordning på detta :)
Förmodligen är det en blandning av att det är nån annans apport och att matte är skit nervös på tävling och ger helt fel signaler till honom, som gör honom osäker på vad det är han ska göra.

Annars ska vi bara ha det bra i helgen och äta god mat och dricka gott!!!

Vill hälsa till alla er där ute som kikar in här ibland, en riktigt trevlig midsommar! /Therese med familj