Nya löparskor

Nu äntligen har jag köpt mig ett par nya skor för långpassen. Blev väl omhändertagen på löplabbet och mina fötter kollades noga både under och över. Rörligheten och balansen kollades och lika så löpsteget. Det bästa med hela besöket var att det inte blev några som helst överraskningar. Det jag trodde, stämde så bra och de skor de plockade fram som förslag var rätt bra allihopa men skorna som jag köpte var i en klass för sig när jag fick testa dem på band mot andra skor. Det är också den skon jag hela tiden egentligen trott skulle passa mig bäst, Saucony guide 9! Sitter som en smäck, lätt och med mycket löpkänsla. Bra med dämpning och lite men fullt tillräckligt med pronationsstöd. 
Fick också en mycket fin komplimang för mitt löpsteg. Det syns att du är en van löpare sa han och det värmde ska ni veta. Jag har aktivt jobbat på mitt löpsteg under ett par år och nu fick jag själv se på film hur jag landar på hela foten, från att verkligen ha varit en hälisättare. Backlöpning och löpskolningar gör verkligen sitt men sen tror jag också att mängden löpning och att man sakta blir bättre gör att steget automatiskt blir effektivare. 


Finns en nackdel med skorna och det är färgen. Jag har så svårt för rosa och kanske ännu mer om det är ihop med lila. Jag är en obotlig matchning nörd så detta blir helt fel med hela min träningsgarderob men jag gick in i detta med att inte gå på utseendet och då kan det bli så här. 
Ett annat litet orosmoln är hur min hallux valgus kommer gilla skorna. Det går inte att veta förrän jag sprungit i dem ordentligt så det kommer visa sig om tyget är tillräckligt flexibelt. 
Just nu är jag ironiskt nog förkyld men hoppas kunna springa i dem i helgen i alla fall. 
Nu ska jag bara inhandla en ny "snabbsko" också men det tar vi ett annat inlägg haha!! 

Löplabbet

Jag har nu under mer än en månad sökt efter nya mängdskor men inte riktigt hittat rätt. Mina fötter är lite krångliga och jag har flera aspekter att ta hänsyn till när jag väljer. Det svåraste är nästan att veta om jag fortfarande behöver lite pronationsstöd eller om det skulle funka med en neutral sko. Jag har inte fått mitt löpsteg kollat på flera år och eftersom jag inte har någon lust att köpa dyra skor och sen inte kunna ha dem så beslutade jag mig för att ta hjälp. Löplabbet finns som närmast i Uppsala, så i morgon åker jag dit och förhoppningsvis kommer jag hem med bra skor som håller för många träningsmil och på Sthlm Marathon. 


Dessa två par testade jag hemma igår så jag höll på att bli tokig. Båda var jättesköna men på olika sätt och de skiljde sig mycket i känsla  när jag sprang i dem. Efter x antal provrundor genom hemmet visste jag varken ut eller in och blev allt mer osäker. Min gissning är att jag nu för tiden pronerar ganska lite men kanske inte är redo för en helt neutral sko. Jag trivs bra med drop på 8-10 mm och så måste skon vara lite stretchig framtill så jag inte får ont i min hallux valgus. Håll en tumme att jag hittar skorna med stort S i morgon! 

Påskhelgen

Då har påsken passerat för den här gången och det är verkligen en mysig högtid. Jag har varit ledig fem dagar i rad och det har varit så skönt! Jag har verkligen gjort allt jag tycker om utan att det blivit stressigt. Jag har fått helkroppsmassage, varit med familj och träffat vänner, tränat, ätit gott och njutit av härligt vårväder. Har laddat med mycket bra energi även om ljuset och våren gör mig lite trött så är det verkligen en fin tid. Första rundan igår med endast tröja och tunna tights, vilken frihet :-)

Här kommer en bildbomb från min helg.  


Hoppas ni haft det lika bra som jag!