Skidserie

Igår var det debut för Thelma i barnens skidserie. Eftersom jag oturligt nog jobbar enda till 18:30 och skidserien börjar 18, så följde mormor och morfar med istället.
Efter att ha varit lite tveksam till att åka när hon väl kommit dit hade hon iaf startat efter att alla andra åkt i väg. Halva sträckan utan stavar och resterande med. Jag skyndade mig så fort jag kunde dit efter jobbet och medans jag småsprang från bilen letade min blick febrilt efter Thelmas turkosa overall och väl framme vid spåret ser jag henne på upploppet och jag fick heja fram henne in i mål med mormor och morfar på varsin sida. Yngst av alla och sist i mål men det var helt enl plan berättade hon för mig och jag tror att hon var jätte nöjd. Mammahjärtat dog en smula och jag är så stolt över henne <3 Efter målgång drack hon flera muggar varm saft och åt en banan, innan hon bad om att få åka hem till sängen :-) Efter bara några meter i bilen sov hon min lilla hjälte.
 
För mig blev det vilodag igår men idag var det dags. Besökte faktiskt gymmet och körde det första löpintervallpasset på-jag-vet-inte-när. Så himla längesen, jag har mest bara myst runt i skogen på sistone. Har faktiskt aldrig sprungit intervaller på löpband tidigare men det gick ju bra, då håller man ju garanterat samma fart hela tiden och det gick rätt bra att hoppa av och på bandet i farten trots min ovana. 8x2min med ståvila blev det och jag hade nästan glömt hur gött det är efteråt.
Avslutade sen med lite gott och blandat, baksida ben, rumpa och överkropp. Nu efter lite kvällsmål mår jag toppen och som grädde på allt mos är jag ledig i morgon och det behöver vi allihop. Jag ska kramas extra mycket med det finaste jag har och fokusera på nuet!
 
KRAM
 
 
Så här såg det ut på Thelmas skidpremiär för ett år sen!
 

Låt det aldrig ta slut

Med risk för att bli tjatig... Jag är bara så glad för jag har längtat efter denna skidåkning i 2 år, 2 år!! Jag har sprungit året runt i 2 år, det har varit så roligt och det har varit så tufft emellanåt. Jag har verkligen behövt ett avbrott, få göra nåt annat i konditionsväg. Nu äntligen kan jag åka skidor igen och det går så lätt. Lyckades rätt bra med vallningen idag igen och spåret i "min" skog är lättåkt och utan backar. Älskar ljudet av skidorna, stavtagen och min andning. Jag har löpningen att tacka att jag inte får upp så mycket puls. Jag blir fortare trött i musklerna än i flåset, i löpning är det precis tvärtom. Då kan jag bli total slut i andning men ha mer kvar i benen att ge. Därför att skidåkningen ett så bra komplement till löpningen för mig. Jag känner att baksidan jobbar och det är guld för löparben det :-)
Jag önskar jag hade kunnat åka mycket mer idag men jag hade en tid att passa. Hoppas jag kan ordna lite barnvakt både på torsdag och lördag nån timme så jag kan utnyttja den här vintern som äntligen är här.
För mig som småbarnsförälder, och ett liv som går i 190 och ja, jag stressar för mycket ibland, är träningspassen värda så mycket. Det är mitt sätt att hämta kraft och energi, tömma huvudet och tänka andra och egna tankar för en stund.
Vad gör er så där lugn i hela kroppen och känner att ni lever på riktigt?!

Ett av mina favorit mellanmål så här års, keso, apelsin, kanel, mandel, kokos och blåbär.

Kram ♡

Mysig Fredag och Aktiv Lördag

Igår hade jag och maken dejt. Åkte till stan och började med middag på Meat, supergott! Sen blev det "unbroken" på bio. Så himla mysigt att spendera kvällen på tu man hand, bara vi två ♡ Filmen var oerhört gripande och jag led så mycket när jag såg den men den var väldigt bra! Jag älskar den typen av filmer, verklighetsbaserade och berörande. Tänkvärd och på vägen hem kände jag mig så tacksam och lycklig. Man behöver få lite perspektiv emellanåt. Hela familjen lediga idag och vi har verkligen spenderat dagen på bästa sätt om ni frågar mig. Besök på badhuset till barnens stora förtjusning, lunch på stan, skidåkning för mig och tacomiddag med familjen. Hann med en kort runda i mina icebug också men med dålig pannlampa och rädsla för att plogbilen skulle komma vände jag väldigt snart hemåt.
Skidåkningen var fantastisk! Jag nöjt så, det gick lätt och jag kände mig stark. Bra fäste men utan att det blev dåligt glid. Flack runda utan branta backar, bara att ösa på i ett bra flow. Jag ville aldrig sluta åka och längtar tills jag ska ut i morgon. Ni vet när träning är så roligt att man inte tycker man har tränat haha!
Snälla väder gudar, ge mig vinter ett tag till så jag får åka mycket mera!!På Tisdag ska Thelma få vara med på barnens skidserie som dragit igång, Hoppas hon kommer gilla det!

Kram