olydig hund

Hej allihopa! Allt rullar på i mitt liv. Jag går långa promenader med Atlas och Thelma, städar, myser, fikar, shoppar och träffar vänner.
Tänkte jag skulle höra vad ni tror om detta:

Atlas har aldrig tagit nåt här hemma som går att äta utan att fråga om lov. Hans tunna med hundmat kan stå framme utan lock när han är hemma själv utan att han tagit en kula, eller om ett ben ligger på ett lågt ställe där han garanterat skulle kunna nå det. Han tar inte ens en köttbulle även om jag tappar den på honom utan att fråga innan han äter upp den... Nu vet ni läget :)
För någon vecka sen hände nåt mycket märkligt (det är mycket märkligt med tanke på hur Atlas är). Fast jag var i köket så går han helt plötsligt fram till kattmatskålen och börjar äta!!!??! Jag flyger upp och ropar "NEJ" varpå han slutar direkt, men varför tror ni han gjorde det? Han är ju 6,5år och har aldrig gjort det innan och dessutom hände det en gång till sen, även den gången var jag i köket.
Fattar noll, hur kan det komma sig att han helt plötsligt gör nåt han aldrig skulle drömma om tidigare?

Är i alla fall mycket glad över att Atlas mår så bra som han gör. Vi kör på som vanligt med vetegroddsolja och aktivhund och inte sen han fick domen för 1,5år sedan har han behövt smärtstillande, så himla skönt. Jag vet ju att rätt som det är kan det vara kört men jag är så lycklig över att han får må så här bra och följer med oss på långa promenader utan att bli extra stel. Stel är han ju lite grann jämt om han legat länge och så men inte så han har ont av det. Han är glad och leker gärna också, så härligt att se.
Förstår om en del av er vill läsa lite om träning med honom också, men just nu lyser den med sin frånvaro. Skulle mer än gärna köra lite viltspår men det funkar inte just nu. Tränade lite lydnad i hallen igår iaf. Han var så taggad att han först körde hela registret innan han kom och satte sig fot :) Han är för go min kluns!

Mornarna och förmiddagarna är fortfarande min favorittid på dygnet. Man är utvilad och man har en ny härlig dag framför sig, en bebis som är nöjd och glad och en hund som välkomnar en ner i köket :)
Får man dessutom detta smile från älskade lillhjärta så är hela dagen gjord :)


Helg

Den här helgen har varit lagom lugn. Igår träffade jag min vän Emma som jag haft väldigt mycket roligt tillsammans med men som numer bor i Lund. Hon har en dotter på 7 månader som jag inte sett sen i somras, så det var jätte roligt att få träffa dom igen. Vi tog en promenad till en gemensam vän, där blev det fika och en del barnprat.
Sen på kvällen åkte Micke i väg på fest så då hade jag och syster myskväll hemma med tacos och film, mycket trevligt!
Idag är Micke hemma och då passar jag på att städa, tvätta och fixa med saker som blir lite lidande i veckorna. Helt sjukt vilken annan prioritering man har nu, jag gillar verkligen att städa och greja nu för tiden… antagligen för att jag vet att jag inte kommer hinna så himla mycket innan jag blir avbruten och då blir det inte så tråkigt och jobbigt som förut när man hade hela dagen på sig. Skönt liksom med de små avbrotten med blötbyte, matning och promenader =)

Idag kom mina föräldrar och hälsade på och sen kom även Mickes syskon med familj och fikade lite. Har nu kommit hem från en promenad och usch vad mökt det blir på kvällarna nu....och nästa söndag ÄNNU mörkare. Känns både bra och dåligt. Mysigt på ett vis med att man kan tända ljus och mysa inne men visst är det ju väldans skönt med ljusa kvällar när man kan vara ute sent och inte titta på tv alls. På nå vis har ju alla årstider sin tjusning även om man gillar vissa mer än andra.Girlpower! Enja 3 år, Ebba 7 mån och Thelma 7,5 vecka

Helt vanlig lördag

Idag åkte jag, syster och Thelma för att kolla när Micke skulle köra KM i Årsunda. Det var soligt och fint men usch så kall man blev av att stå stilla. Hösten är verkligen här och man har inte vant sig vid dessa kyliga dagar ännu. Dock är jag väldigt glad att det inte är regn och rusk :)
Micke var iaf väldigt nöjd med dagen och han blir verkligen bättre och bättre, var stor skillnad mot när jag såg honom åka bana sist. Jag kan förstå att han tycker det är jätte roligt, men själv är jag aldelens för feg för att åka så där. Fin åka i skogen är en sak men flyga över hopp....nja, där står man över :) 

Nu är övriga familjen ute och går så nu ska jag passa på att ta mej en tupplur! =)Trevlig helg allihopa!