Viltspår

Den här helgen har varit härlig. Det har varit jättefint väder med sol och termometern har visat över 8 grader =) I lördags träffade jag och Micke, Johanna, Andreas och deras hundar i skogen vid en stuga. Vi la viltspåren åt hundarna det första vi gjorde så de skulle få ligga så länge som möjligt. Sen körde vi lite budföring genom skogen och efter det så blev det korvgrillning.
När spåren legat nån timme så blev det dags. Egentligen ska de ju ligga minst 15 timmar, men då krävs det rejäl planering och detta var ju bara för att hundarna skulle få lite aktivering.
Jag la ett ca 500m spår med 3 vinklar på ganska stenig och ojämn mark. Atlas gjorde det klockrent och spårade väldigt lugnt och säkert. Jag uppskattar mycket när han håller tempot nere och inte springer på, viltspår ska inte gå för fort utan i lagom lugnt tempo. Detta var också första gången jag använde älgklöv ist för rådjur och jag tror att det sänkte tempot på Atlas en del. Han blev glad som vanligt att hitta klöven och bar den stolt hela vägen tillbaka till bilen.

Sen när vi tränat färdigt i skogen så åkte vi hem till Johanna och Andreas för att äta middag, spela spel och ha trevligt. Johannas kusin Elise och hennes kille David kom också dit. Vi hade jätte trevligt!

Det var så roligt att spåra igår och det gick ju så bra så jag la ett 500m spår även idag. Blev på betydligt lättare terräng med 4 vinklar. Spåret låg i ca 3-4 timmar och använde älg i dag också. Atlas tog spåret jätte bra och följde det suveränt tills vid sista vinkeln då snurrade han en del innan han hittade spåret i rätt riktning igen. Var ett betydligt högre tempo idag och jag fick bromsa honom en del. Men jag är super nöjd, för han har nog aldrig spårat så säkert nångång som han gör nu =) Han bar klöven hela vägen hem genom skogen (ca 2 km) och visade husse vad han hittat  :)

//Therese

Atlas är Gästriklands vackraste hund!!!

Ja, vi var ju på Gästrike mästaren i går och Gästriklands vackraste hund skulle utses. Atlas var finast av alla, iaf om man frågar mej, dessvärre var inte domaren av samma åsikt... =) Hon sorterade bort Atlas ganska omgående men vad gör väl det? Han är ju en riktig gobit min Atlas =) Fick iaf en fin rosett som det står Gästerike mästare 2007 på, för det var ju alla som var med på ett sätt.

Idag har vi varit ute på sjön och grillat korv och sladdat runt med bilar. Framför allt killarna som var med, tänk vad min Micke är barnsligt förtjust i att åka fort med bilar :) Det var jätte härligt väder och solen riktigt värmde, Atlas njöt även han av att ligga och halvslumra vid mina fötter med vinden i sin päls. Så fort jag reser mej så följer han efter och håller noga koll på om jag ska gå i väg nånstans. Sätter jag mej sen så lägger han sig precis vid mina fötter, bara för att försäkra sig om att jag inte kommer att kunna ta ett steg utan att han märker det. Jag gillar mycket att han är sån som vill hålla sig nära flocken och inte går nånstans på egen hand.

Här nedan kommer lite bilder från vår utflykt idag.

image46

Gästrike Mästare!

image47

image48

image49

image50

image51

Hala golv

Vi håller ju på att renovera vårt hus lite grann och har planer på att lägga in laminatgolv överallt. De är snygga och lätta att hålla rena. Nu undrar jag om det kommer att bli ett problem för Atlas? Vi har ju plastmattor nu och jag är rädd att laminatgolven kommer att bli väldigt hala för honom. Vi har laminatgolv på hela övervåningen (Atlas vistas nästan aldrig där) och så har vi lagt in sånt golv i ett litet rum nere, Altlas är inte rädd för att gå på dom som vissa hundar, men han kan ju knappt sitta utan att han "åker" iväg, och man märker ju att han för kämpa lite när han ska resa sig från golvet. Även om det funkar nu, så undrar man ju hur det kommer att bli för Atlas i framtiden när han blir gammal och förmodligen stel. Skulle vilja ha lite åsikter och tankar från er, hur har ni hemma, hur funkar det och hur har ni löst det? Vänder mej framförallt till er med stora tunga raser som kanske blir lite stela när de legat en längre stund. Känns ju inge vidare att behöva lägga in nya plastmattor... :) Mattor är heller inte nåt jag vill ha på golven, men tanke på hund som hårar kopiöst och lortar ner ;)

Måste nog jobba lite nu.... //Therese