Regn, regn och rusk

Ja, nu blev det höst och man har inte lust med nåt.det bara regnar, detta har resulterat i att jag inte har orkat lagt nå mer viltspår... Atlas är iaf anmäld både till tävling i öppen klass viltspår den 9 juni och utställning i Avesta den 16 juni. Ska bli jätte roligt, men det är pirrigt förstås :) Har också varit till vet i dag för vägning och Atlas väger nu knappt 68kg. Han har nu gått ner drygt 4 kg på 8 veckor. Kommer att höja hans mat nu eftersom jag inte vill att han ska gå ner så mycket mer. Hoppas nu bara att domarna i ringen tycker om hans vikt lite bättre ;)

Vill också passa på att gratta Johanna & Kaktus som igår tog sitt tredje 1:a pris och därmed fick titeln LP1!!!!!

Spårträning med skott och hundmöte

I fredags kväll la jag två viltspår att Kaktus och Atlas, sen kom de på lördagen och då var det dags att släppa dom på de 16 timmar gamla spåren. Denna gång hade vi även med oss en jägare för att träna med skott 100m innan slutet på spåret, som det kommer att vara i öppen klass. Varken Katus eller Atlas är skottberörda så det gick jättebra! Atlas snurrar som vanligt mycket vid vinklarna och är väldigt mycket för att vinda. Detta resulterar i att han gärna ginar i vinklarna och tar vind på spåret längre bort. Önskar att han hade nosen mer i backen i stället för att lyfta och få vittring, men han hittar alltid klöven och det är ju ändå huvudsaken. Atlas fick ett ganska kort lite dåligt spår med 4 vinklar och 15m bloduppehåll, skötte sig hyffsat och jag är nöjd =) Det gick jättebra för Kaktus också och med tanke på att det regnat på natten och att det sen blev varmt och torkade upp i backen så var det inte de bästa förutsättningarna för vovvarna.
Finns inget härligare än att se sin hund ivrigt arbetandes och tillslut finner klöven och blir så mallig =)

I dag när jag, Micke och Atlas gick på kvällpromenad så kom det två lösa hundar springandes emot oss. Micke tog tag i Atlas halsband för att vara säker och jag rev i åt hundarna att de skulle sicka därifrån. Hundarna sprang tillbaka och när Micke då trodde att det var lugnt så släppte han Atlas igen, men då stack han efter. Jag blev så j-vla förbannad att jag vrålade efter honom och då stannade han upp. Hann dock i fatt den ena lilla hunden men vände och kom tillbaka så fort jag ropade på honom *stolt*.
Atlas springer aldrig efter nå hundar, men jag tror att han blev lite uppjagad eftersom jag höll på och skrämde bort dom och greja. Huvudsaken är iaf att han kom tillbaka på en gång när jag ropade på honom och sen var han inte ett dugg intresserad av att springa dit igen utan lufsade på som vanligt med oss.

En intensiv dag

Upp kl 6 för att lägga blodspår, lång promenad med Atlas innan jobbet. Jobba till 18.30, springa 4 km. Hämta Atlas hos "mormor", spåra, cykla en sväng. Hem och duscha, dammsuga och sätta sig vid datorn. stupar snart i säng...varför har inte dygnet fler timmar???

Spåret jag la var ca 400m med 4 vinklar och ett kort bloduppehåll på kanske 7m. Började bra men snurrar mycket vid vinklarna. För första gången tog han bloduppehållet bra utan att tveka. Stannar nu vid klöven och bara står ist för att spåra vidare förbi den som han gjort tidigare, skönt. Är nöjd med hans insats, behöver dock mycket mera rutin och träning.