Tävling i viltspår nr 2

Vad säger man? Min suveräna hund gjorde sitt absolut bästa viltspår idag för domare Gunilla Landell. Gick klockrent hela vägen och spårade mycket målmedvetet. Domaren sa åt mej att  hon såg vid ett tillfälle att jag blev osäker och trodde att han var fel, men talade om för mej att jag MÅSTE lita på min hund, för han vet exakt vad han håller på med =) Och nu har även jag fått det bekräftat för mej, att min Atlas minsann inte behöver nån hjälp av matte när det gäller att spåra... ;)
Kritiken från idag löd:
Tar snabbt an spåret. Klarar alla sträckor och vinklar, utmärkt spårningsförmåga och utmärkt tempo. Skottprövning godkänd. Klarar bloduppehåll och återgång.
Tid: 10 min

Kritiken på vår första tävling:
Hunden tar an spåret, spårar ngt osäkert i början. Spårar sedan utmärkt och finner viltdelen på 12 min. Spårar i utmärkt tempo.

//Tess   

Midsommarbad

Igår på midsommardagen träffade vi Johanna och Anderas med sin Salsa på ett ställe vid dalälven. Vi tänkte att Atlas & Salsa skulle få bada och busa med varann. De hade så roligt med varann och lekte så bra tillsammans. Det blev lite bad och simma, men mest sprang de på stranden och busade. Efteråt gick vi en promenad till mina svärföräldrars stuga en bit därifrån (för att hundarna skulle få torka) och hälsade på. Vi fick fika och hade trevligt. Hundarna låg snällt bredvid varandra under tiden. Det är så roligt att Atlas har en ny lekkompis när vi inte törs släppa ihop Atlas och Kaktus nå mer. 

Tack för en trevlig dag!!!!!  

Utställning i Avesta

Ja, då har vi varit till Avesta och ställt ut. Vill börja med och gratta Annika och Älsa som blev SUCH idag och även BIR!!!!!! Det var det roligaste som hände på utställningen och vi är SÅ glada för er skull!! För Atlas del hade vi väl ungefär samma flyt som vanligt på utställning. Han fick mycket fin kritik och helhetsintrycket var utmärkt, domaren var mycket nöjd med Atlas och tycker att han var jättefin, men har påstod att Atlas har ett omvänt saxbett....? Han har tydligen ett outvecklat bett som förmodligen är ett omvänt saxbett. Aldrig förr har en domare kommenterat hans bett men nångång ska väl vara den första ;) ? Jag är iaf som vanligt super nöjd med Atlas insats, han vet när det gäller och är enormt duktig i ringen. 

Domare: Jahn Stääv
Ökl: 3

Så här löd kritiken:
Mask. huvud. Mkt bra skuldra, rygg och kors. Goda proportioner. Välutvecklad bröstkorg. Mkt goda rörelser från sidan, aningen hastrång. Outvecklat bett som förmodligen är omvänt saxbett, därav priset. Bra temperament.

Jag trodde att detta skulle bli min och Atlas utställning om han fick sämre än en 2:a, men faktum är att jag är så envis att jag bara måste fortsätta. Det som svider mest är att han hade gått hela vägen om det inte varit för hans "omvända saxbett"..... Bara att skaka av sig och gå vidare =)