Fest och apportering

Den här helgen har det varit full fart. På lördagen så kom min och Mickes familj och fikade och sen på kvällen kom våra vänner och grillade med oss. Vi var väl ungefär 15 st och 10 av oss tog sen en taxi till stan och gick på krogen. Det var en mycket rolig och lyckad kväll.
Igår träffade jag Johanna nere vid vattnet för att jag skulle träna apportering med Atlas. Hade mer eller mindre bestämt att jag skulle dra på mig min nya våtdräkt för att kolla om jag skulle kunna gå i redan. När det väl kom till kritan så "orkade" jag inte, men jag provade iaf mina nya våtskor. Och trots det isande vattnet så frös jag inte alls i dom, det kom faktiskt inte in nästan nå vatten alls. Nästa gång SKA jag testa våtdräkten....
Träningen med Atlas gick ganska bra, jag har hittat ett sätt att hjälpa honom med apporten in på min vänstra sida, då jag vill att han ska lämna i fotposition.
Johanna höll honom och jag stod några meter bort. Sen ropade jag på honom och då släppte Johanna honom och samtidigt stoppade in apporten i munnen på honom. Då han kom emot mej med apporten och med lite fart så kunde jag visa med kroppsspråk och handrörelse vart jag ville ha honom. Vi fick ett par lyckade ingångar och då gav vi oss. Problemet har varit att så fort Atlas kommer i närheten av mej så släpper han apporten utan att jag hinner ge kommando eller ta den. Hamnar han väl i fotposition så håller han faktiskt den tills jag tar den....oftast :)
Nu tror jag iaf att jag vet hur jag ska gå vidare och måste nöta på detta, så jag så småningom kan ta bort min handrörelse och stå aldelens stilla.
Ser fram emot nästa vattenpass på torsdag.

Senare igår kväll träffade jag Lina och Astor som var hemma på besök. Johanna kom också dit för vi skulle hjälpa henne att träna inkallning med störning. Astor är en super fin kille och väldigt snäll. Han var lugn och sansad, kanske lite trött efter MH:t han gjort tidigare på dagen också =) Jag tycker han verkar vara en mycket trevlig hund och det var jätte kul att träffa honom och Lina igen.

Vad är det för dag i dag....?

Jo, det är MIN födelsedag, HURRA HURRA HURRA!
Jag är barnsligt förtjust i födelsedagar och trots att jag fyller 27år så firar jag gärna detta. Jag åldras lik förbannat och då kan man ju lika gärna fira och ha roligt ist för att ha ångest över att man blir äldre.
Jag får tyvärr tillbringa hela min födelsedag på jobbet, men min underbara kollega och kära vän Lina hade satt upp ballonger och köpt en jätte fin bukett blommor till mej som stod vid datorn när jag kom i morse. Mycket trevlig start på detta arbetspass =) TACK!
Har även fått blommor och presenter av min älskade sambo på morgonen. 

Jag har beställt en lite varmare våtdräkt, våtskor och handskar som jag ska hämta i morgon. Jag hoppas att jag ska kunna gå i vattnet snart och träna lite. Jag ska nog göra ett försök på söndag, få se om det går annars får det bli enbart apportering där jag kan hålla mig på land. 

Hoppas ni alla får en bra dag, det ska jag ha!!! 

Atlas fyller 4år!!!!!!!!!!

Idag fyller min bäbis, bästa vän, partner, familjemedlem och hund 4år. Visst är det lite roligt att fira födelsedag men det är egentligen med vemod jag möter den här dagen. Tiden går aldelens för fort och jag kan knappt fatta att Atlas snart varit hos mej i 4år.
Nu får man ju hoppas att Atlas liv blir långt och friskt, men vi vet ju alla att ett hundliv är aldelens för kort...

Hur som helst så har jag gjort en fin tårta till Atlas och han har även öppnat paket på morgonen. Atlas älskar paket och sprigner stolt runt och visar vad han har. Inuti fanns en groda som han har bitit på i en halvtimme nu :) Sist in i leksakssamlingen är alltid den roligaste.
Har självklart tagit bilder på detta, men det går fortfarande inte att lägga in bilder i datorn och jag vet inte varför. Ni får se bilderna vid ett senare tillfälle ist.
image61

Här kommer en bild på Atlas från 2005 när han busar med sin trasa =)

//Therese