Mammaledighet

I början av "ledigheten" var det allt annat än ledigt jag hade tyckte jag. Det var en stor omställning och helt plötsligt hade jag en liten människa att ta hand om på bästa sätt och jag hade bara aningar om hur jag skulle göra. De första månaderna var tuffa med smärta och orörlighet efter förlossningen och jag har aldrig varit så förvirrad i hela mitt liv. Jag kommer nog alltid att vara en smula förvirrad numer, mammor är nog det. Men amningskoma var nåt jag hört talas om och nu vet jag vad det är haha! Tänk er att ni är instängda i en bubbla tillsammans med er lilla bebis och inte kan tänka på nåt annat, dessutom ska ni laga mat, duscha, komma i tid till bvc och försöka umgås med folk och uträtta ärenden....det gick ju knappt :)
Efter ett tag började dock saker och ting ordna upp sig lite och mer och mer kände jag hur jag började landa mitt i allt som hänt och vardagen flöt liksom på. Nu behöver jag inte fundera om och om igen vad jag ska slänga ner i skötväskan och får inte panik om jag skulle glömma nåt som förut var livsviktgt. Jag har lärt mej att släppa liiite på kontrollen och låta mitt barn styra och visst är det ju skönt att ta det som det kommer. 
Mer och mer börjar det bli ledighet men i början hade jag mer än ett heltidsjobb, jag jobbade dygnet runt och även om jag fick nån timmes ledigt så hade jag ju alltid jour ;) Jag är väldigt glad över mitt ny jobb och jag tror att jag är bra på det, jag är iaf bra för Thelma. Hon behöver mej och jag behöver henne att ösa min kärlek över.
Om 3 månader ska jag börja jobba igen och det känns bra även om det kommer kännas konstigt också. Konstigt att vara i från mitt hjärtegryn en hel lång dag.
Jag börjar jobba när jag varit hemma ett år men jag kommer fortfarande att ha mammadagar kvar att ta ut vid ett senare tillfälle, känns skönt! Det är ju dags för Micke att ta ut lite av sina dagar också.

En bild från i söndags. Jag älskar mina röda byxor från VILA och blusar är nåt jag flitigt använder. Denna är från H&M´s Conscious Collection


Nu är det nära

Idag har det varit jätte varmt och skönt ute, äntligen fick vi lite sommarvärme igen. Snickaren ringde idag och nu är det på gång :) Lät som om dom skulle komma i morgon eller på torsdag, så Micke fick dra i väg och hämta brädor efter jobbet. Det känns sjukt spännande det här och otroligt roligt. Hoppas nu bara att det går enl planerna och att det blir som vi tänkt oss. Jag och Micke tar nog en tur till stan på fredag och då ska vi beställa de fönster som behövs så nu ska jag fundera tills dess men jag tror jag har en plan nu ;)
Jag är verkligen en grubblare och måste fundera igenom saker 511 gånger innan jag bestämmer mej och när det gäller såna här saker är det nog bara bra.

Tänk att vårt lilla hus snart är större

 

Lillhjärta 9 månader!

Idag firar vi Thelmas 9:e månad och det är inte klokt vad tiden rusar i väg. Det är inte längesen hon låg som ett litet knyte i min famn och knappt kunde röra sig. Nu far hon runt på golvet och är inte still en sekund när hon är vaken, fullt ös hela tiden :)
Det är så roligt att få vara med om varenda litet steg i hennes utveckling men jag hoppas hon väntar ett tag till med att krypa och gå. Jag har ingen brådska med att hon ska krypa i väg, det är så mysigt som det är nu. Går man och längtar hela tiden på nästa steg så njuter man ju inte av att leva här och nu, det är så kort tid de är små bebisar.
Vi har inga planer för dagen så det blir det gamla vanliga... Micke jobbar bara idag och i morgon sen får han långhelg, då ska vi passa på att umgås hela familjen och hitta på nåt kul.

Lite av vad Thelma gillar och gör just nu:

* Älskar all mat och frukt/bär. Äter frukost, lunch, middag samt 2 mellanmål och 1 nattningsmål
* sover middag 2-3 ggr per dag beroende på hur långa tupplurar hon tar
* sover 11 timmar per natt
* Tittut lekar
* Gåstolen
* Bada
* När man sjunger och musik
* Står på alla fyra 
* Ålar sig fram....eller mest bakåt och runt ;)
* Säger Babababaaaba, dadadadaadada och mamammmmammm
* Djur är kul!
* Andra barn/bebisar är kul! 
* Är otroligt envis och prövar mammas tålamod ordentligt emellanåt, än så länge är mamma mer envis ;)
* Favoritleksaker är böcker och plastkoppar, just nu även en pensel


Jag älskar dig mitt lilla busfrö, du förgyller alla mina dagar <3