Sluttampen...-07

Ja, nu är det en dag kvar på detta år. För mej har det här varit ett väldigt bra och händelserikt år. En liten snabb summering talar om att jag under -07 köpte ny bil, blev husägare, tog SOR-provet med Atlas och deltog i två tävlingar i startklass, vattenarbete. Atlas tog titeln SVCH och tog sitt 2:a cert och blev BIR.
Jag hoppas att 2008 kommer att bli ett lika spännande år med allt vad det har att bjuda på. Känns alltid när det blir ett nytt år att man får en ny chans på nå vis, en nystart, ett nytt år att göra nåt bra på av =)

Hur som helst så har julen passerat smärtfritt med en lugn och skön helg hos mina föräldrar. Fått en massa fina och "braiga" julklappar. Träffat vänner som kommit hem till julen som bor långt borta i vanliga fall och det är alltid lika kul!

I går tillbringade jag och Atlas kvällen i Johannas mammas hus i Färnbo. Johanna hade löpande Salsa där och Lina från Göteborg kom också. Vi satt från 18.30 till 02.30 och bara pratade hund. Lina har nämligen skaffat en jätte tjusig Beauceronhane som nu är 8 månader och busig men väldigt snäll.
Atlas skötte sig klanderfritt och var en gentleman trots att Salsa löpte. Hon gjorde klart att hon inte ville ha nån Atlas nosandes i baken och han respekterade det. Men han gjorde en hel del för att charma henne och tyckte nog själv att han var den snyggaste hannen som gått på denna jord, och jag kan ju inte annat än att hålla med honom ;)
Idag när vi vaknade åkte vi tre med hundar till skogen för att lägga spår, träna lydnad och köra uppletande. Jag började med att lägga ett blodspår på några hundra meter och klöven i slutet, det gick hyffsat bra och Atlas fann klöven. Sen vallade vi upp en uppletande ruta och la föremål med synretning. Atlas gick rakt, djupt ut, hittade grejen och kom med den. Sen gjorde vi en gång till utan synretning, men då började han söka av direkt utan att gå ner på djupet och då blev det bara pannkaka. Gjorde ett sista skick sen med synretning och då gjorde han det klockrent. Tog föremålen i farten på tillbakavägen och rusade tillbaka till mej och lämnade. Detta är verkligen nåt som Atlas gillar skarpt. Alla vovvarna var jätteduktiga och trötta efter dagens slut. Lydnaden får vänta till en annan dag, då tid for i väg och hundarna redan var trötta. Det var en väldigt rolig dag!!


image37

Johanna, Atlas och Lina

image41

Salsa & Atlas sitter fint

image39

Ligg, stanna kvar


//Therese


Julhälsningar

Nu har det kommit en hel del julhälsningar från alla håll och kanter, det är så kul!! Vi har inte fått i väg ett enda julkort på posten i år, helt bedrövligt när man tänker efter... Vet inte vad jag ska skylla på riktigt, ont om tid, håller det...? Det känns inge vidare när man får från en massa kort och så vet man att man inte skickat ett enda själv :( Jag har iaf fått i väg några julkort via mail, på min egna tomte Atlas, som tyckte att tomtedräkten var så där kul att ha på sig.
Tänkte visa de kort vi fått på en massa goa hundar.

image31

image32

image33

image34

image35

image36

TACK så jätte mycket för dessa fina julhälsningar!!!

Stora Sthlm

I söndags bar det av mot huvudstaden för att kolla in vovvarna som skulle "slåss" om titeln SV-07. Med mej i bilen hade jag Johanna och vi var båda lediga från våra hundar. Tänk att det kan vara så skönt att slippa ha en hund med sig när man är på utställning. Man kunde stå i lugn och ro och prata med folk, utan problem stå i en cafeteria kö och beställa och mycket annat :) Vi skulle åka tidigt så vi skulle komma dit 9.00, då skulle nämligen min arbetskompis Caroline ställa sin Leonberger i juniorklass. Tidsoptimist som vi var så hade hon precis visat färdigt sin hund när jag kom småspringande, typist! Tankning, felkörning och letande av P-plats kan ha varit bidragande orsaker... ;) Men jag tittade på många andra fina hundar ist och pratade med trevliga människor.
När man väl var där så visst känns det lite tråkigt att inte vara med, men det blir fler tillfällen och jag har svårt att tro att den svenska damen som dömde Landseerna skulle ha tyckt om Atlas så mycket att det varit värt att släpa dit honom =) Vi blev där i 6 timmar och efter det ville man bara HEM, vi kikade lite snabbt på det som fanns att handla men köpte inte nåt???!
Vill också gratta alla som fick fina resultat i Landseerringen!!!