Upp i ottan

Nu ligger jag i sängen och ska strax stänga mina blå, ville först bara säga hej till er. Klockan är ställd på 6:30 i morgon bitti för då hinner jag springa innan Micke börjar jobbet. Jag har faktiskt ingen plan alls på hur långt eller fort det ska gå utan ska bara känna lite hur benen mår efter helgens långpass.
Skönt att ibland bara ge sig ut, låta kroppen bestämma och se vad det blir av det. På torsdag ska jag ev hänga på en löpgrupp och träna med dom, pirr pirr!Så här såg det ut i lördags när jag stannade i tre min för att dricka och få i mej lite energi.

Längsta passet gjort

Ja, både innan halvmaraton och någonsin i mitt liv om vi snackar löpning alltså, och det gör vi ju ;-)
Jag sprang två varv i elljusspårets 10km slinga, där jag efter ett varv tog en paus på ett par min då jag drack och åt lite nötter och russin. Första gången jag äter och dricker under ett löppass och det gick väl sådär. Hade ont i magen redan innan jag gav mej ut och det blev inte bättre efter att jag ätit... Kämpade på ändå med lite magsmärtor, envis som jag är. Det var riktigt tufft kring 12-14 km men jag kämpade på och tog mej runt två varv (som totalt blev nästan 19km), där de två sista km som vanligt var de snabbaste. Det var verkligen bara vädret som var njutning idag och jag mår fortfarande inte riktigt bra. Får tvinga i mej lite att äta och snart somnar jag nog, så trött både i huvud och kropp. Känns lite overkligt ändå att jag sprungit så långt och genrepet är gjort. Nu blir det bara korta, fartiga pass och nåt myspass fram till 3:e Maj.

.

Nöjd efter passet som gick riktigt långsamt idag men inte riktigt glad över hur min mage beter sig :-(

Mugcake

Idag såg jag till att vara lite effektiv här hemma på fm så vi kunde ge oss i väg på em för en liten lekdejt. Lagade två rätter mat så vi skulle ha förberett till kvällen och i morgon när det är ont om tid, planering vet ni ;-)
Vi fick en fin dag i solen där jackan åkte av med mycket trevligt sällskap. Det bjöds på mugcake och det var faktiskt första gången jag smakade det. Det var så gott att jag bara måste dela med mej av receptet!
 
Du behöver:
 
1 ägg
1 banan
1/2 dl hasselnötsmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk kakao
1 tsk sötströ
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
 
Gör så här:
 
Mosa bananen och blanda sen alla ingredienser noga. Smörj en mugg och häll i smeten i den. Kör sen i micron i ca 2 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Stjälp upp den på ett fat (eller ät direkt ur muggen) och avnjut sen tillsammans med grädde, glass, bär eller frukt.
Receptet hämtat från: www.bakasockerfritt.se
Enl receptet skulle det vara mer sötströ men jag tyckte det räckte bra med 1 tsk. Jag körde min i 2 min men nästa gång blir det bara 1,5 då jag tycker den är så god extra kladdig.
 
 
Härlig dessert eller lyxigare mellanmål som är gluten-, mjölk- och sockerfri.