Traditioner och pepparkakshus

Jag tycker om traditioner, speciellt på högtider som jul och midsommar. Som den kontrollmänniska jag är vill jag gärna veta att julen ser ungefär lika år ut och år in. Låter det trist? Jag tycker inte det, kontroll och traditioner har alltid varit en trygghet för mej och nu börjar barnen bli så stora att vi tillsammans kan skapa våra egna små traditioner i vår familj. Pepparkakshus är en sån grej som vi gjort när jag var barn och som vi för första gången gjort i den här familjen idag. Tanken är förstås att barnen ska minnas det och tycka att det är mysigt att göra varje jul, kanske resten av livet. Thelma tyckte det var jätteroligt och nu pryder det vår skänk så fint och ska göra enda till efter jul.....undrar hur mycket tjat det kommer bli om att vi ska äta upp det ;-)
 
Gillar ni traditioner, och har ni några speciella ni absolut inte ändrar på?
 
 

Långpass Lördag

Finns det ett bättre sätt att kicka igång helgen än med ett långpass i skogen på förmiddagen? Inte för mej och idag hade jag sällskap också, det är jag inte bortskämd med så det var jätteroligt! Vi sprang sakta i nära på 11 km, på stigar, skogsvägar och elljusspår. Vi sprang i ett tempo där vi båda kunde prata och oj vad fort tiden går, vips hade vi sprungit en mil :-)
Jag hoppas vi får fler tillfällen att springa ihop för jag tror att vi båda tyckte det var trevligt. Vi var nog både lite nervösa innan också, alltid pirrigt att springa tillsammans med någon man inte har sprungit med tidigare men Ida har skrivit ett väldigt bra blogginlägg och just det där-att träna med andra, här hittar ni det.
 
När jag kom hem var jag så hungrig och slängde snabbt ihop en omelett på 2 ägg, spenat, gröna ärtor och tomat. Den gick sönder i stekpannan och blev inte så fotovänlig haha!
 
Hoppas ni får en fin helg med härliga och energigivande träningspass, vet ju att många med mej ofta har sina långpass på helgen och det är så skönt!! Ikväll väntar tjejmiddag och det ska bli spännande att se vad värdinnan hittat på för meny till i kväll.
 
 
 
Ett par minusgrader idag och härligt frostigt i backen (där solen inte värmt) och solen som jobbade sig upp, en perfekt dag för löpning alltså!
 
 
 
 

Chokladmousse

Fredagar är den kvällen i veckan som jag ofta blir sugen på nåt extra gott att mumsa på i soffan och ikväll testade jag att göra en chokladmousse som jag fått inspiration av i den här bloggen. Hon som skriver bloggen delar mitt kostintresse och skiver ofta recept på nyttigare alternativ på mat, mellanmål, desserter mm och ofta med lite eller inget tillsatt socker. Jag utgick ifrån hennes recept men hade inga dadlar hemma så jag mosade i en banan istället och eftersom jag är så vansinnigt förtjust i nötter så hackade jag i några hasselnötter också. Supergott blev det!! Till och med min käre man slevade i sig det hela i ett nafs ;-) Bananen gjorde att den blev liite lös så det enda jag ska ändra till nästa gång är att mixa i fryst banan för att få mer glasskänsla, det blir nog kanon!
Hitta hennes recept här.
 
 
Chokladmousse på avokado, kvarg, banan, kakao, hasselnötter, honung