Födelsedagar

Igår firade vi vår lilla Wilson som fyllde 3 år med en familjedag, bara vi fyra tillsammans med en massa lek, utflykt, lunchbuffé, skratt, klappade djur och fika på eftermiddagen. Verkligen en toppendag jag ska bära med mig länge. Tänk att han är 3 år redan, kom han inte nyligen till oss? Min lilla tuss har blivit en förståndig liten kille, känslig och med humör, försiktig men ändå lite äventyrlig för sitt eget bästa ibland. Har så lätt till skratt och har humor, älskar att busa. Väldigt snäll och rar även om han är lite rädd om sina saker och inte alltid delar med sig. Lägger ofta sin lilla hand på min kind och säger hur mycket han älskar mig. Kramas och pussas ofta och gärna, fick han bestämma skulle han vilja vara i min famn hela dagarna. Han trivs på sin förskola men att få vara ledig och hemma med sin familj betyder allra mest. Har väldigt lite krav på aktiviteter och att det ska hända saker utan trivs bäst hemma bland sina leksaker och det han är trygg med. Pratar minst lika bra som sin syster men tycker inte så mycket om att rita. Pärlar en del och "jobbar" ofta med sina verktyg. Kan länge köra med sina traktorer och använder mest legot till att lasta på dumpern med traktorngrävaren.
Bada är en favorit lika så att skotta med sand och grus. Ser upp till sin syster och lyckan är gjord om han får ta en sväng i traktorn med pappa.
För min del är födelsedagar ganska känslosamma och många känslor bubblar upp till ytan. I morgon är det min tur att fylla år och jag älskar det precis lika mycket som när jag var barn. Har ingen ångest alls över att jag blir äldre. Jag blir bara mer och mer positivt inställd med åren och retar mig på människor som hela tiden hittar saker att gnälla på (speciellt om det är saker man inte kan göra nåt åt ändå) och tycker att de själ energi. Är man inte nöjd med sitt liv av någon anledning så har man så mycket möjligheter att förändra sin situation. Jag vet att det kan vara jätte svårt men man måste ta maken över sitt liv och se till att man lever det liv man faktiskt förtjänar, ingen kommer göra det åt en. Jag försöker dagligen skapa balans och prioritera det jag vet ger mig allra mest även om jag ofta känner att jag inte "hinner" allt jag vill. Jag skulle önska att umgås oftare med vänner men just nu när barnen är små blir det svårt att klämma in för då blir det på bekostnad av tid med dem. Samtidigt så vet jag att mina riktiga vänner kommer finnas kvar även om man inte hörs av eller träffas lika ofta som förr, och vips så kommer en tid då barnen helst är med sina kompisar och då ser jag fram emot långa samtal i lugn och ro eller shoppingrundor och fika på stan med mina :-) Jag har blivit ganska bra på att uppskatta det jag har och leva för dagen, känna glädje åt små saker och känna tacksamhet istället för att fokusera på det jag skulle vilja ha, men inte har. Jag är stolt över att jag idag äntligen i första hand tränar för att må bra på insidan istället för att bli snygg. Brukar tänka på den tiden då jag var 20 och hur jag än tränade så blev jag inte nöjd, helt enkelt för att en kantstött självkänsla inte tillät mig att känna mig tillräckligt fin. Nu vet jag att ingen är perfekt (vad är perfekt?) men så länge man strävar efter att må bra på insidan så kommer skönheten på köpet. Sen har jag fått en väldigt distans till min kropp och hyser stor respekt för den efter mina två barn. Min kropp klarar nästan vad som helst tänker jag, bara jag ger den rätt medel.
Visst går åren fort men jag skulle aldrig önska mig vara 25 år igen, jag är lyckligare nu med ett mycket rikare liv!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Små och stora kompisar

Idag har varit en lugn dag hemma med extra fint besök. Först en kompis till Micke som bor i Stockholm och sen en vän till mig som jag inte träffat på ca 9 månader. Mina föräldrar och syster kom också över på en fika, så trevligt! Alltid lika roligt att ses och det känns alltid som igår. Barnen kom bra överens och lekte som vanligt bäst när det var dags att säga hej då.
Mina ben var lite stela i morse när jag klev ur sängen och vaderna gör sig påminda även nu på kvällen, annars inte speciellt sliten. Planen är att träna på för fullt den här veckan också med tre styrkepass och tre löppass, men sen när det är två veckor kvar är det dags att slå av lite på takten. Jag kommer hålla igång men inte på så hög intensitet. Veckan då loppet är blir det ingen styrka alls och bara ett eller möjligtvis två kortare pass, för att hålla igång kroppen och som vanligt kör jag vila två dagar innan loppet för att stå på starten med pigga och springsugna ben!!Små rara kompisar 💕


Genrep

Ledig helg och ett planerat långpass var allt jag hade på agendan. Nästan lika nervös som på en tävlingsdag sprang jag på toa hur många gånger som helst innan jag kände mig redo att ge mig av. Tog med mig vatten, en bar och dextrosol men hade som plan att bara äta om det absolut skulle behövas. Jag sprang nästan uteslutande på grusväg genom vackra omgivningar med ängar, skog och bondgårdar. Det kändes bra när jag sprang, lugnt och metodiskt. Hade ytterst lite tejp på foten och det gick kanon! Hade absolut ingen koll på farten, skulle bara genomföra 20km och det var inte fokus på tiden. Inte förrän vid 16km fick jag en liten dipp och det löste sig lätt med två dextrosol. Sen vid 17km skruvade jag upp både volymen på musiken i öronen och farten och avslutade de sista 3 km i helt ok 5:07 tempo. Det kändes som om jag flög och känslan var så god, hoppas jag kan bevara den fram till loppet, bara 3 veckor kvar nu. Grymt att få känna sig pigg och stark trots att man redan har ett gäng km i benen.
Hittade en vattenblåsa under ena foten och så är min ena vad lite ansträngd, annars är kroppen intakt och har skrikit efter mat hela dagen och nu kan jag knappt hålla ögonen öppna... Önskar er en fin söndag!