Sorgen efter ett djur

En tjej som heter Marita som jag mött tack vare våra hundar har precis förlorat sin ena hund i en hemsk olycka. Den blev påkörd av en bil och klarade sig inte. Jag har varit med om en sån händelse och det är nåt av det värsta jag upplevt. Jag kommer aldrig att glömma och jag får bära med mej det resten av mitt liv och då var det inte ens min hund som olyckades.
Jag lever ju själv i sorg efter min älskade Atlas och smärtan är fortfarande lika stor men jag tvingas hitta ett sätt att leva med det, jag har inget val. Det är många människor som inte kan förstå vad man går igenom i förlusten av ett djur och det begär jag inte heller men precis som i texten jag bifogar nedan så förringa inte sorgen efter ett djur! Alla som upplevt det vet hur frukansvärt det är och ni som inte älskat ett djur så högt kan jag bara beklaga. Det är bland det finaste man kan få göra.
Marita hade länkat till denna text och jag tyckte den var så bra att jag gör det samma.

Till dig Marita: Jag tänker på dig och din lyckliga Ninja, hon skuttar vidare långt bort på oändliga fält och väntar snällt tills det är dags för er att återförenas igen. Jag bara måste tro att jag och Atlas möts igen någonstans annars skulle jag aldrig orka bära sorgen.

http://ttela.se/bloggar/1.1044059-husdjursbloggen?blogPostAction=view_post&postingId=19.170891

Dricka själv

Här har vi precis klarat av frukosten och de andra morgonbestyren. Snön ligger kvar men det är plusgrader idag och det verkar bli det resten av veckan så det är nog snart borta igen. Jag och Thelma har inga speciella planer idag, utan det blir promenad, lek och hemmafix :-)
I förrgår sa jag till Micke att det nog är dags att vi börjar lära Thelma att dricka själv. Hon kan nämligen inte det, inte ens ur pipmugg eller flaska. Det beror helt enkelt på att vi inte låtit henne och när det visade sig att hon föredrog att dricka utan pip på muggen så blev det bara så att vi alltid hjälpt henne.
Igår när Micke var hemma med henne så hade de tydligen tränat på det där och i morse kunde hon helt plötsligt hålla i muggen själv och dricka :-) Det gick hur bra som helst ända tills hon tröttnade på mjölken och började ruska på muggen ;) Samma sak var det när det gällde att äta själv med sked, bara vi lät henne börja kladda och greja själv så tog det inte långt tid innan hon lärde sig det. Dom kan mer än man tror ;)

Glad ThelmaJag kan minsann dricka själv jag!

Tid

Sitter här och slösurfar runt lite och väntar på att resten av familjen ska vakna. Ja, jag gillar att ha gott om tid på mornarna. Hade klockan på 7 men vaknade kvart i och då gick jag upp för att slippa höra eländet, det resulterar i att jag får en massa tid över innan det är dags att åka till jobbet, eftersom jag redan har massor med marginal. Mycket bra med tanke på att jag hinner umgås med min underbara familj en stund innan jag åker.....om det tänker vakna nångång vill säga ;)
Thelma har en jobbig period nu med hennes sovstunder som inte riktigt stämmer. Det går absolut inte att dra ner till en sovstund, hon orkar inte hel hel dag eftersom hon bara sover max en timme då, ofta kortare än så. Då resulterar det i övertrött hysterisk tjej som får jättesvårt att somna in. Men sover hon till nästan 8 på morgonen så blir det också svårt att hinna knöla in två sovstunder eftersom hon helst inte ska sova för sent på eftermiddagen då vi sen lägger henne 19 på kvällen. Jäkla sjå det där. Nu känns det som om det blir lite som det blir men vi måste lägga henne 10 även om hon vaknar 8 för att hon ska hinna sova en gång till sen....
Det märkliga är att hon sover mycket längre när hon får sova 2 ggr men sover bara en kortis efter lunch om hon bara får sova en gång, undra varför? Hade ju såklart varit klockrent om det varit tvärtom.
Dock sover hon fortfarande hela nätterna utan krångel bortsätt ifrån att det tar ganska lång tid på henne att somna, tror det tog över en timme igår....

Nä, nu ska jag kolla om det är nån som tänker vakna.... :-)