Vinter och ohyra

Ja, då blev det liksom vinter lite hastigt och lustigt. Har väl inget emot snön så länge det är minus grader, men nu kommer det ju att bli mildare och så ska allt slaskas bort, usch vad onödigt :( Atlas har fått ohyra också och har kliat sig som en galning. Han är behandlad nu mot loppor och löss och det har blivit lite bättre med kliandet. Stackarn fick sår i huvudet.... Annars händer inte så fasligt mycket nu, det mesta är som vanligt.... Man mest bara jobbar och hinner knappt hem innan det är läggdags, men jag ser fram emot julhelgen och hoppas på lite avkoppling då =) Igår var Johanna, Andreas och lilla Joline och hälsade på, det var mycket trevligt! Micke och Andreas skulle fixa med Johannas bil och då satt vi tjejer hemma och fikade ist =) Johanna frågade också mej nåt som jag blev väldigt glad över, om jag ville bli gudmor åt Joline! Inte för att jag riktigt vet vad det innebär men det känns lite viktigt på nå vis ;) Ikväll när jag kom hem från jobbet så låg Atlas på golvet och husse hade fixat med hans tassar. Klippt bort håret mellan och gjort jättefint!! Sen dammsög Micke Atlas och han tyckte det var så skööönt. Han nöjt verkligen av det och det kan ju ha att göra med att det kliar lite på honom. Förhoppningsvis så fick vi bort en del lösa hårstrån. /Therese

Framtidsplaner och hundträning

I tisdags fyllde Micke år och då överraskade jag honom med fin lunch buffé på brukshotellet i Högbo, sen väntade även en skön vistelse på spa avdelningen. Micke fick en fotbehandling jag valde ett kurbad med ljusterapi. Det var jätteskönt och avkopplande. Sen hade vi det bara mysigt i relxen och badade ångbastu och badade i poolen. Dagen resulterade i att jag och Micke ska gifta oss i oktober nästa år på våran 10 års dag och det känns helt fantastiskt! Jag har aldrig varit så lyckig som jag är nu, det känns som om jag har ALLT =) Dock blir man lite vettskrämd över hur mycket som ska planeras och fixas på ett knappt år, men med lite hjälp ska det nog ordna sig. Idag träffade jag Johanna på klubben för att träna lite, det var inte igår om man säger så... Atlas var helt överladdad och for fram som en studsboll, det är så roligt att se honom så men svårt att hålla honom i position. Jag körde lite fot med honom och apportering med rep. Johanna stod en bit bort med repet och lekte figg och jag skickade Atlas. Han tyckte det var jätte skoj och ville gärna leka med repet, men kommer iaf till slut med det utan att släppa. Han fick även hålla och bära träapporten och det gick bra, inte så mycket tugg. Vi tränade inte så mycket eftersom Atlas blir trött i huvudet väldigt fort, får försöka träna lite och ofta med honom. Alla som har Landseer vet att de är svåra att motivera hur länge som helst... ;)

Födelsedagsfirande

Min sambo Micke fyller år i morron och det resulterade i lite (mycket) firande denna helg. På lördagen kom Johanna, Andreas, Joline och hundarna och hälsade på. Vi gick en liten promenad till ett vindskydd och gjorde en brasa. Hundarna fick sitta uppbundna på varsina håll, mycket nyttigt för dom. Atlas sitter oftast snällt ett tag men eftersom hans största lycka här i världen är att få vara med så tröttnar han efter en stund och tycker att man ska hämta honom.... Dock får man ju vänta med det tills han tystnat igen. Vi grillade korv och hade det mysigt, dock var inte vädret det bästa och vi blev lite kalla. Då gick vi hem och drack kaffe ist. Det var en rolig dag och man gör sånt aldelens för sällan. När Johanna och Co åkt hem så skjutsade Micke i väg Atlas till mina föräldrar för hemma hos oss väntade partaj! Vi hade bjudit en hel del folk men många kunde inte komma så till slut blev vi 21, med facit i hand så räckte det ganska bra... ;) Vi hade jättekul och festade på till kl 4. Har tagit lite bilder men min bloggsida ser ganska annorlunda ut nu och jag fattar inte hur jag får in bilderna längre...?? Vad knäpp jag blir, alltid ska det vara nåt krångel. Få se om jag kan be nån om hjälp framöver. Go kväll!