Bra helg

Började helgen med att jobba på lördagen, efter att jag somnat i soffan 21.30 på fredagen. Senare på lördags kvällen åkte vi till Gävle för att gå ut och äta med syrran. Micke har hjälpt henne med bilen så hon ville bjuda som tack för hjälpen.
Vi fick även med oss Lina & Oscar till en mysig pub på söder. Vi åt oxfilé och potatisgratäng med kantarellsås, det var så himla gott och sen avslutade vi med chokladtårta, grädde och noisettesås :) Oj, vad mätta vi blev!
Idag har jag tittat på damernas 3 mil, bjudit mina föräldrar och syster på mat, varit på loppis, sovit middag i soffan och gått promenad. Nu återstår bara en dusch, kvällsmat och sen soffan med siktet inställt på herrarnas 5 mil, det roligaste på hela OS. Jag hoppas på en riktigt rysare även om det säkert blir tufft för våra svenskar. Micke är ganska nöjd över att OS snart är över så han kan få välja en gång vad vi ska se (vi har bara en tv). Han har varit överseende ändå och tittat på alla skidlopp med mej (även om han oftast somnar ;).

Micke har skottat av alla tak på våra uthus, uterummet och garaget. Det är ju så många byggnader som rasar in här och där och nu börjar snön bli så tung. Det är väl värst för gamla lador.

/Theres

Dålig dag

Idag är ingen bra dag :( Åkte till stan för att shoppa lite saker och då fick jag för mej att prova lite kläder...det skulle jag inte ha gjort. Har aldrig känt mej så fet och ful nångång, och detta är väl bara början. Det är inte magen som är problemet, det är mina ben, armar och allt löst pluffs som dallrar överallt :(
Skulle inget hellre än att börja tokträna och sluta äta, men det går inte när man inte orkar ett skit och sen är döende hungrig hela tiden. Hade även tänkt köpa kort på badhuset för att kunna simma lite, men de tankarna försvann....
Så, nu har jag gnällt av mej lite grann, känns redan bättre ;)

Ska iaf snart åka och fika med en kompis som jag bor ganska nära men som jag ändå inte träffar så ofta, så det ska bli jätte trevligt!
Jag och Micke håller också på att klura på om vi ska bygga ut huset lite grann och jag kan lova att jag redan har en mycket tydlig bild i huvudet om hur det ska bli :) Då kommer detta att äntligen bli mitt drömhus med badrum i anslutning till sovrummet och en walk in closet *gilla* =)
Det tråkiga är väl att detta inte kommer att bli verklighet än på ett bra tag, men vad vore livet utan drömmar? ;)

Nu blir det en prommis med älsklings vovven i behagligt klimat -2.5!

/Therese

Denna gången hade jag kameran till hands

I morse var "mina" älgar och hälsade på igen och denna gången var jag beredd med laddad kamera :) Fick ganska bra bilder genom altandörren och sen filmade jag dem men jag kan inte se filmen i datorn för det saknas tydligen nåt program för det...har ingen aning om hur man gör??
Dom var ganska orädda och struntade fullständigt i att Atlas voffade på dem. Vi var ut på bron och tittade på dem och inte ens då fick de speciellt bråttom i väg.
Vilda djur in på husknuten är väl inget jag gillar egentligen eftersom jag tycker de ska hålla sig i skogen, men visst är det en spännande upplevelse att få se dem så otroligt nära.
Har väldigt svårt för folk som lägger ut mat för att locka till sig vilda djur för att kunna se dem på nära håll, det blir inge bra i längden.
Finns alltid en risk med att de blir lite mer tama och tappar en del av respekten för människan. Ofta slutar det i en olycka där djuret känner sig trängd och då helt plötsligt är det djurets fel att det skadat nån :(

Eftersom jag inte lyckas lägga upp filmen ska ni får se lite bilder iaf :)Atlas ligger snällt och väntar medans jag är inne och hämtar syster för en promenad härom dagen.


Nu ska jag ta tag i listerna i sovrummet, dom ska bli vita istället för mörkbruna.

/Therese