År 2009

Nu är det årskrönikor och tillbakablickar överallt, så jag tänkte att även jag skulle sammanfatta året som gått. Enklast att göra det är med ett enda ord: känslomässigt. Det har varit år med väldigt mycket känslor, både bra och dåliga. Det har varit ett oerhört jobbigt år på flera sätt med även spännande och glädjefyllt.

# Jag minns 19 mars när jag åkte till veterinären med Atlas hälta och hela min värld för ett ögonblick rasade samman. Det var ju värre ställt med honom än jag någonsin hade kunnat föreställa mej.*älska*

# 1 april åkte vi ner till Lund för att hälsa på våra vänner Emma och Tobbe. Tog även en tripp till Tyskland för att handla alkohol till det stundande bröllopet.

# Våren bestod i mycket träning, jag både sprang och cyklade. Tanken var att det skulle hålla i sig hela sommaren med sikte på milen.

# 30 maj döptes min guddotter Görel Viola Joline

# 25 juni är ett datum jag aldrig kommer att glömma. Det var då Kaktus gick bort i en hemsk olycka. En händelse jag kommer bära med mej resten av mitt liv. Bilder som plågar mej kommer aldrig att försvinna ur mitt huvud. Det finns nog inget jag önskat så mycket ogjort som att jag skulle vara hundvakt den där dagen. Jag är så oerhört ledsen för det som hände och sänder en tanke till hans familj som också haft ett jobbigt år.

Det var också då jag fick veta att min älskade och största idol Michael Jackson lämnat oss. Min sorg visste inga gränser och jag har fällt så många tårar över detta. Jag tänker på honom fortfarande varje dag och vill inte förstå att det faktiskt hänt. Samtidigt som det är en lättnad att han äntligen fått frid. Tänk hur mycket han gjorde för denna värld och inte ett skit fick han tillbaka. Ingen älskade som Michael, men själv så var han bara ett missfoster i andras ögon. Jag kommer alltid att älska honom och hans musik, han är den störste av alla och aldrig kommer någon att komma i närheten av det han åstadkommit.

# 11 juli ordnade jag och Johanna klassfest, kul att träffa gamla klassen igen, även om det var några som inte kom.

# I juli tog vi första spadtaget till altanen och däcket blev färdigt 5 dagar senare

# Bröllopsplanerna är i full gång och sommaren susar fort förbi

# 1 augusti blev datumet för min möhippa och det är bland det roligaste jag gjort i mitt liv. Alla mina vänner var med förutom ett par stycken. Det var en jätte härlig dag tillsammans med tjejgänget innan jag skulle gå från sambo till fru.

Det var dagen efter det jag fick reda på att Emma väntade barn, men jag blev inte förvånad, utan hon berättade bara det jag redan visste, hihi 

# 9 oktober firade jag och Micke vår 10-års dag men även vår bröllopsdag! Lätt en av de bästa dagarna i mitt liv! Det blev helt perfekt och jag är så himla nöjd och glad över resultatet av 11 månaders planering och slit för att det skulle bli precis så som jag ville. Hade dock aldrig gått att genomföra om det inte var för våra föräldrar, syskon och fantastiska vänner. Ett minne för livet!

# 11 oktober åkte vi till Florens på smekmånad. Det var jätte härligt och jag tog ett stort kliv bort ifrån min flygrädsla. Efter allt som varit och en väldigt omtumlande höst så var det bara jag och min älskade på tu man hand i ett främmande land. Hur mysigt som helst

# 25 december ramlar morfar ihop och det blir färd till sjukhuset. Tror han har nån inflammation i bukspottkörteln. Hoppas han repar på sig och får komma hem snart. Är i skrivandes stund fortfarande kvar på sjukhuset.Världens bästa morfar!2009 är verkligen ett år jag kommer att minnas för alltid och det gör ingenting om 2010 inte blir lika händelserikt. Det kan gärna bli lite lugnare men nåt säger mej att det blir full fart =)

Jag har slutat att ge nyårslöften eftersom man aldrig håller dem. Men min önskan är att hålla igång träningen och att umgås mycket med familj och vänner, som är det viktigaste jag har. Utan dem vore jag ingenting!

Vill önska er alla en trevlig nyårsafton och en bra start på 2010!!!

Härlig jul

Det har varit en lugn och skön julafton med familjen. Dock började den lite jobbig eftersom Atlas hade ont. Han krökte ryggen lite och pep till några gånger så det verkade som om det var ryggen som gjorde lite ont. Väl hemma hos mina föräldrar så hade han problem att lägga sig, han tittade på mej ungefär som "hjälp mej matte" och jag klarar inte det.. Jag blir så ledsen när han inte mår riktigt bra och det skär i hjärtat. Hur som helst så blev det bättre sen och nu verkar det ha gått över som tur är. Jag hoppas att det är täcket som gjort verkan eftersom vi använt det ganska flitigt på sistone. Har inte haft det på nu på några dagar få se vad som händer sen när vi börjar använda det igen.

På juldagen träffade vi Mickes släkt men då fick Atlas vara hemma och det var nog tur. Där fanns både en kattunge och stojiga barn..

Sen på annandagen studsade man upp kl 4.15 när klockan ringde, då var det dags för mellandagsrea. Jag jobbade mellan 6.30-17.00 och det är ju verkligen en av de roligaste dagarna att jobba men också den jobbigaste. Jag var helt slut i både kropp och själ när jag kom hem.
Då kom våra vänner Emma & Tobbe och hälsade på. De har varit hos Emmas släkt över jul och passade på att besöka oss. Det var så roligt att träffa dem igen och Emma som ska ha barn om 8 veckor hade en jättefin mage nu :) Ska bli så spännande att få se den lilla tösen i vår =))

Här kommer lite bilder från julafton!Min familj har ofta tall ist för gran, lika fint men barrar inte :)Micke var tomte hos grannarnaBerndt skivar upp brödetLinda skalar ägg. Ser ni tatueringen på hennes arm? I hjärtat står det Therese =)Atlas undrar om nån ska tappa en köttbulle :)PeketöppningJag fick en massa bra julklappar bla örhängen i vitguld med diamanter som matchar mitt halsband jag fick i morgongåva, Michael Jacksons cd This is it, parfym, dvd filmer, löparstrumpor, vantar, fårskinn, presentkort, choklad, underkläder mm.

Har även shoppat på mellandagsrean, fast på nätet. Ett par skor förstås =) Har tittat på dem länge men inte kommit mej för och nu var dom 300:- billigare, bara att slå till. Så här ser dom ut:

http://www.have2have.se/

Julen

Jag älskar verkligen julen och tycker att det är en väldigt fin högtid. För mej betyder julen att man umgås med sin familj och nära och kära. Jag vill gärna ha en lugn och skön jul utan att flänga runt. Bara mysa, äta god mat, godis, spela spel och titta på familjefilmer.
Jag vill alltid fira jul på landet med snön gnistrande vit och skogen helt stilla. Jag vill att det ska vara en stjärnklar natt med miljoner små lysande ljus på himlen och kyla som biter i kinderna.

Dock ser inte julen ut så för väldigt många människor. För vissa är julen den värsta tiden, en tid av ensamhet och sorgsenhet. Alla ensamma blir extra påminda av just att de är ensamma på julen. En vän till mej förlorade sin bästa väl på julafton ett år i en hemsk olycka och för hans familj blir bara julen ett fruktansvärt minne. Det är alltid svårt att förlora någon nära men julafton måste ändå vara den värsta dagen.

Jag vill skänka en tanke till alla ensamma människor, och till alla som inte har nånstans att bo eller som på något sätt lever i ett utanförskap.

Ta hand om varandra och stanna upp och tänk efter hur bra vi har det egentligen innan vi sliter upp alla paket och vräker i oss all mat en del saknar.

Hoppas jag inte har dragit ner stämningen för alla er som känner jul och glädje för de var inte meningen :)GOD JUL!