En perfekt söndag

Fredagskvällen blev lugn, vi var hos mina föräldrar och firade min mamma som fyllde år. Det blev middag och trevligt umgänge. Igår firade vi Mickes systerson Herman som fyllde 1 år i fredags. Vi fick mat och tårta, tyvärr var inte vädret det bästa så vi fick hålla inomhus mestadels. På kvällen åkte vi in till Sandviken för att kolla lite på cruisingen. Vi tog min bil dit och gick ner på stan för att kolla eftersom vi inte har nån bil själva att åka med längre. Micke har ju sålt båda sina för att hitta nåt bättre. Tyvärr hann han inte på en charger-70 som fanns i sthlm i fredags men det lär väl dyka upp nån igen som kan duga. 

Idag var tanken att jag skulle spackla igen några hål i väggen och sen rolla  på väggarna en sväng i sovrummet MEN det var ju så himla fint väder så vem ville vara inne och greja? Istället planterade jag några blommor och hjälpte Micke att klyva ved. På eftermiddagen kom det några hit för att hjälpa till att sträcka poolduken när den skulle fyllas med vatten. Som tur är känner vi han som kör mjölkbilen så han kunde komma med vatten, annars har det tagit slut i våran brunn. Går ungefär 20 kubik i poolen så den tar ju en stund att fylla.
Nu är den i alla fall full med vatten och det gick bra, Micke håller på att göra det sista nu. Dock kom mjölkbilen med ca 2 gradigt vatten, så premiärdoppet blir en annan gång...

Sen på kvällningen fick Atlas gå ett spår jag lagt tidigare på dagen, gick sådär...
Problemet var nog att det luktade FÖR mycket av klöven på slutet vilket resulterade i att han slutade spåra och bara letade. Atlas är väldigt duktig på att vinda, men jag hade hellre sett att han haft nosen i backen. Han började i alla fall väldigt bra och spårade lugnt och metodiskt.
Tack och lov hittade han till slut klöven och då var både matte och hund väldigt trötta. Jag är glad för att jag aldrig tvingats bryta ett spår, utan att han alltid finner klöven även om det krånglar lite ibland.Första tallriken med jordgubbar för i år, MUMS!

Atlas har en vattenbar utomhus ocksåAtlas leker sin favoritlek med husseEfteråt blir det gos med kli på magen (Micke har en glasspinne i munnen om nån undrar...:)Det har verkligen varit en Atlas dag idag. Han har varit med oss hela dagen i allt vi gjort och då mår han som bäst, här ligger han och tittar när vi klyver ved

Micke och Junne slätar ut dukenDags att börja fylla

Klart!

Detta är vad jag kallar en perfekt söndag. När jag och Micke är hemma tillsammans och grejar saker, går härliga promenader och avslutar med god mat och film :)
Hoppas ni också haft en kanon helg!

Lite att stå i

I morron torsdag är jag som vanligt ledig, men det blir inte nån latar dag precis. Ska på återbesök med ögonbrynen, de ska köras på en gång till och fixas lite. Sen ska jag springa runt på stan och uträtta ärenden, hoppas jag hittar det jag söker.
I söndags var det spöregn hela dagen, men det gjorde faktiskt inte så mycket för jag och Micke hade en skön hemma dag och fick massa gjort tillsammans :)
Vi gjorde ett rejält ryck i sovrummet och målade taket och fönsterna. Det enda som är kvar nu är väggarna som ska rollas och jag hoppas det blir klart i helgen, för i morron hinner jag nog inte.
Jag är super nöjd så här långt, det blir väldigt fräscht och fint med vitt tror också att ljus gråa väggar kommer göra sig fint :)
Just nu håller Micke med hjälp av två kompisar på att lägga i poolduken, så snaaart kanske det kan bli lite vatten i den också ;) Då får allt värmen ta och komma, då vill jag inte ha nå 6 grader på mornarna...
Kan inte fatta att det snart är juni, veckorna rusar i väg men det är verkligen en härlig tid!

Ha det gott allihopa!

Föräldragrejer och härlig ledig dag

Igår var jag och Micke på ett informationsmöte på försäkringskassan ang föräldrapenning mm. Kan inte begripa varför nåt ska behöva vara så komplicerat och krångligt? Hur som helst så fick jag iaf svar på ett par frågor jag funderat lite över.
Efter det så passade vi på att kolla lite på barnvagnar, börjar bli dags att beställa snart. Herre hjälp vilken djungel säger jag bara. Inte för att jag blev så mycket klokare men vi redde ut en del begrepp med hjälp av en säljare iaf. Jag är nog ingen barnvagnsmänniska och tycker att alla vagnar är ganska fula och ser fåniga ut, men jag måste ju liksom ha en och för mej är det viktigt att den tilltalar mej estetiskt och inte bara funktionsmässigt:)
Jag och Micke fastnade iaf för samma vagn och det visade sig att vi hade helt samma tycke och smak vad det gäller designen, dock var det ju den dyraste förstås. Jag vägar ge mer än 6000-7000 för en vagn, nån måtta får det vara.
Har inte bestämt oss än, måste klura lite mer först... Om det finns nån barnvagnsexpert där ute så vill jag gärna ha bra tips!

Eftersom min scanner tydligen har kastat in handduken så har jag nu tagit kort med digitalkameran på fotona istället, så ni (Läs:Annica) som blev nyfikna på vår Nordis vi hade en gång i tiden får se honom nu =)

Här är han vår härliga Winnas!Min mamma skjutsar ett brudparIdag var ju tanken att jag skulle måla en massa i sovrummet MEN nu var det ju 18 grader och sol när jag skulle äta frukost och då blev jag sittande på altanen istället. Måste väl finnas bättre dagar att måla på ;) Tog en promenad med Atlas och vi flämtade i kapp i värmen. Kom en åskskur på em men sen kom solen tillbaka. Jag var i väg en sväng och hämtade blod jag beställt och då visade bilen att ute temp var 25 grader, gött! Har faktiskt målat lite också, passade på när det regnade. Målade listerna för andra gången och fönstret. Hoppas det snart torkar så jag kan ta en vända till.Jag kan inte längre äta yoghurt eller fil utan hallon eller blåbär, det är ju så himlans gott och betydligt nyttigare än sylt :)Frukost på altanen. Hade vi bara haft vatten i poolen så vete fan om jag inte tagit ett morgondopp :)