Chevréost, rödbeta och honung gifter sig väldigt bra om ni frågar mej. Har gjort den här pajen nu ett par gånger efter att jag fick smaka den på en fest för några veckor sen, så himla god!
Ingredienser:
150g smör
3dl mjöl (vetemjöl eller som jag grahamsmjöl, vill man ha ett glutenfritt alternativ använd mjölmix eller mixa glutenfria havregryn)
2msk vatten
Fyllning:
1 gul lök
400g kokta rödbetor (köp färdigkokta eller köp färska och koka själv)
1tsk salt
1krm svartpeppar
1tsk rosmarin
75g getost
3 ägg
2dl creme fraiche
1/2 tsk honung
Pumpakärnor
Gör så här:
Kör smör och mjöl i matberedare till en massa, tillsätt sen vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en smörad form med löstagbar kant och låt sen vila i kyl 30 min.
Hacka löken, tärna rödbetorna och fräs sen i stekpanna tillsammans med salt, peppar och rosmarin. Mosa getosten och blanda sen med äggen, creme fraichen, honungen och rödbetsröran. Förgrädda skalet 10min i 225 grader. Häll sen i smeten i skalet, strö över pumpakärnor och grädda 25 min. Klart!
Går jättebra att förbereda och sen bara ställa in på värmning i ugnen på 100grader. Godast till grillat!