Min enkla chokladkaka

Här kommer ett recept på en busenkel chokladkaka som går snabbt att slänga ihop. Jag har utgått från ett recept på en vanlig chokladkladdkaka men ändrat, tagit bort och lagt till så det passar mej. Den är glutenfri och fri från vanligt socker. Vill man dessutom ha den laktosfri så kan man enkelt bara välja ett laktosfritt smör.
 
Ingredienser:
150g smör
1dl Stevia strö
1dl kakao
1tsk vanliljpulver
1tsk bakpulver
2 ägg
2dl Mandelmjöl
40g valnötter
kokosflingor
 
Gör så här:
Smöra och "bröa" en form med kokosflingor
Smält smöret i en kastrull. Blanda sedan i alla andra ingredienser, bakpulvret blandat med mandelmjölet sist.
Bred ut smeten i formen och grädda i 200 grader i ca 10 min.
 
Den blir väldigt chokladig och mastig och inte söt men jättegod ändå tycker jag och ett betydligt nyttigare alternativ till en vanlig kladdkaka. Valnötterna går utmärkt att byta ut till andra nötter eller utesluta helt. Servera med färska bär eller frukter, grädde, kesella med vaniljarom, glass eller liknande.
 
 
Här med färska jordgubbar och vaniljkvarg
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Anonym

JÄTTEGOD !!! Tack för receptet ! Kram =)

Svar: Varsågod!! Kram
Therese

skriven

Kommentera inlägget här :