Italien

Efter ganska mycket ångest inför avskedet med barnen (som gick mycket bättre än jag vågat hoppas på) var det äntligen dags att börja resan till Italien och våra vänners bröllop. Flyget från Skavsta gick 20:25 och med stark medvind tog det bara 2 timmar till Bergamo utanför Milano. Där hämtades vi upp av en transferbuss som tog oss till färgan i Sulzano. Några minuter senare klev vi i land på Monte Isola och oj så fint det var. Sjön runt ön och alla lysen i bergs sluttningarna runtom. Vi tog oss till hotellet och där väntade en hel del bröllopsgäster som minglade runt medans det bjöds på aperol spritz och små smörgåsar med Italienska läckerheter på.
Vi blev inte så sena den kvällen utan begav oss till hotellrummet vid midnatt. Frukosten bestod av vita frallor med smör och marmelad till pålägg, frukt och crossianter med Nutella. Ganska långt ifrån min vanliga frukost... Jag älskar verkligen crossiant med Nutella och tycker inte att en hotellfrukost är komplett utan men dessa var gigantiska och inga proteiner så långt ögat kunde nå. Trodde jag skulle må sämre på en så dålig frukost men det gick helt okej.
Monte Isola är en bilfri ö och på vägen färdades endast mopeder och cyklar. Och vi började Fredagen med att se oss omkring lite innan det var dags för alla att ge sig ut på en båtutflykt. Naturligtvis bjöds det på bubbel och vi fick se så mycket vackert. Efter båtturen och lunch tog jag och Micke en långpromenad innehållande våran livs första löprunda tillsammans! En smal asfalterad väg löpte runt hela ön och bitvis var det väldigt långa backar som sög rejält i benen. Solen sken och graderna låg på mellan 25-30 grader hela helgen.
På Fredag kvällen bjöds vi på middag i en olivlund med absolut färsk mozzarella och färskost som en kock stod och gjorde a la minute. Tillbehören var olivolja från träden i lunden där vi satt, pesto, tomat, basilika, bröd och tapenade. Tror egentligen inte jag behöver skriva att det var den godaste mozzarellan jag ätit i hela mitt liv. Vi drack mycket otroligt goda viner och åt olika sorters pizza och hade väldigt trevligt till bords med de andra gästerna (65 vuxna och 9 barm, samt några bebisar).

På Lördag morgon ringde kl 7 för 7:20 hade jag stämt träff med den blivande bruden och hennes bror med respektive. Vi skulle ta oss upp till toppen, 400 höjdmeter. Det blev ett rejält träningspass och trots den tidiga timmen och den fortfarande ganska svala morgonluften svettades jag så mycket. Låren och rumpan brände av de branta backarna som aldrig tycktes ta slut. Utsikten längs vägen var nästan bedövande och jag kunde inte se mig mätt. När vi tagit lite bilder där uppe så var det dags att ta sig ner igen med knorrande magar som längtade efter frukost. Vi tog dock en annan väg ner istället för stigen vi gått upp, så vi kunde springa hem. Vissa partier var så branta att det knappt gick att springa, bara trippa fram.
Väl nere kände jag mig väldigt nöjd med morgonen och Anna tyckte det var ett fantastiskt sätt att börja sin bröllopsdag på!
När jag kom tillbaka ångrade sig Micke lite att han inte följt med så jag lovade att vi skulle ta en promenad sen. Sagt och gjort så började vi gå. Det ena ledde till det andra och plötsligt hade vi tagit oss runt hela ön (9 km). Otroligt tuffa backar och solen som brände i ansiktet men så vackert att det jobbiga glömdes bort. Efter en liten powernap på rummet sen blev det dags att göra sig iordning för det stundande bröllopet. Jag hade planerat att lägga en del krut på håret och hade släpat med mig locktång och allt, så passade den inte i eluttaget så jag blev tvungen att ha uppsatt iallafall.
Micke var så fin i sin nya, gråa kostym men jag led lite med honom i värmen. Med de klädda, vita stolarna och den fantastiska utsikten kändes det som på film och när Anna & Joakim kom åkande i båt på vattet brände tårarna. De var så fina och Annas klänning helt fantastisk!
När de båda sagt JA slängde vi rosenblad och skålade och därefter väntade Italienska delikatesser och bubbel i lunden.
Det var bordsplacering under middagen och det gör mig alltid lite nervös (jag kände ingen förutom brudgummens familj lite grann). Jag hade tur och hamnade med mycket trevliga och intressanta personer.
Middagen bestod av 4 rätter som sig bör i Italien och bröllopstårtan var gjord av ostar. Jättefin tårta och så himla goda ost med olika tillbehör, mycket uppskattat!
Många fina tal och upptåg senare började festen och fri bar för alla gäster natten lång. Klockan 3 kastade vi in handduken och gick och la oss, några höll igång till 5. En dag och kväll jag aldrig kommer glömma ❤
Söndagen var avresedag och efter att vi sagt hejdå till några av gästerna som åkte tidigare på dagen, maxade vi de sista timmarna vid hotellets pool. Vemodigt att lämna Monte Isola och en helg som slagit det mesta men en stark längtan hem till barnen smög sig på. 23:30 landade vi åter i Sverige och Skavsta flygplats och utan att ha kunnat sova nåt på flygresan hade vi 3 timmars körning hem.
Vi var trötta men det gick bra. Det första jag gjorde när jag kom hem var att gå in och titta på barnen som sov så sött i sina sängar. Jag fick verkligen lägga band på mig för att inte kasta mig över dem med pussar och kramar.

Emellanåt fick jag nästan nypa mig i i armen under den här resan. Så otroligt tacksam att jag fick vara med om detta, det är verkligen en gång i livet man blir bjuden på lyx en hel helg, vågar knappt tänka på kostnaden för det här bröllopet och allt runtom som de så generöst bjöd på.

Jag älskar att träna på semestern och den här gången var inget undantag. På 2,5 dag tog jag mig 30 km till fots och det är det perfekta sättet att se sig om tycker jag. Träningsvärken jag fick i låren efter att vi tagit oss till toppen och sen promenaden på 10 km samma dag, påminde om den efter marathon haha!!

Återigen har Italien levererat och imponerat stort och jag längtar redan tills jag ska dit igen!

Löpningen då?

Det har mest skrivits om cykling här på sistone men faktum är att jag sedan ett par veckor tillbaka sprungit minst 3 ggr/vecka. Var lite nervös innan första rundan att det skulle göra ont eller kännas obekvämt efter operationen men det gick bra tack och lov! Det blir bara korta rundor på ca 5-8km och kroppen får bestämma allt. Springer enbart utan klocka och mest i skogen på stig. Ger jag mig ut på landsvägen kan jag inte hålla tempot nere och springer fortare än jag borde, men med pigga och löpsugna ben är det svårt att hålla igen. På varje pass fokuserar jag på att kunna hålla anspänningen i magen och bra hållning. Så fort jag inte orkar hålla en god teknik längre så slutar jag springa, tar en paus och fortsätter sen. Jag har nog aldrig varit så snäll mot min kropp som nu :-) Jag varvar löpningen med cykling och lätt styrka för magen. Jag hoppas det ska fortsätta gå åt rätt håll så jag så småningom kan köra lite tyngre.

Cykling

Igår blev det en skön cykelrunda på 25 km. Jag försöker tänka på att flytta runt händerna ofta då jag får grymma problem med domningar och då går det lite bättre. Fick även hem nya cykelkläder och bib shortsen var ju vara så sköna! Jag kände knappt att jag hade dem på mig, lite ont i sittknölarna får jag men det tror jag är ovanan. Jag beställde kläderna från Wiggle och märket är dhb. Ett lågpris märke men jag är väldigt nöjd, mycket för pengarna!