Mycket känslor

Barnen nattade för en halv timme sen och jag har kört mitt magpass. Har vilodag idag så det blir bara magpass och mammaträningen förstås som jag var på i förmiddags :)
Snart ska jag ta en dusch och sen faktiskt bara sitta i soffan och äta ett lass glass (hemmagjord förstås). Gillar Berg flyttar in och sen ska jag nog se en dokumentär som jag missat, om AIDS. Appropå AIDS så har jag nu sett "Torka aldrig tårar utan handskar". Fantastisk och väldigt gripande miniserie. Oj, vad tårar det kom. Tror de flesta ha sett den men om inte, den går att se ett tag till på SVT Play. Det var så oerhört mycket känslor och tankar som for runt när jag såg den. Jag bara hoppas att det en dag ska vara accepterat att vara precis som man är, ska det vara så svårt?
 
Bilden lånad från SVT.se
 
Trevlig kväll på er!

Nattningar

Sitter här ensam och ska strax färga håret, inte en dag för tidigt. Ser ut som en gammal kärring i huvudet, grådassig usch!
Micke åkte tillbaka till verkstan, han har mycket jobb nu i och med snön. Innan han åkte tog vi och la varsitt barn, det går ju snabbast och enklast så. För ett tag sen satt jag alltid på en stol bredvid Wilson säng tills han somnade så han skulle känna sig tygg men nu har jag börjat med att bara lägga honom i sängen och gå ner. Det funkar fint, ibland får man gå tillbaka om han inte lyckas somna utan att bli ledsen och då räcker det med bara en hand på hans bröst. Jag har som princip att alltid lägga barnen vakna i sina sängar för att de ska bli duktiga på att somna själva. Det för också med sig att de får lätt att somna om själva om de vaknar på natten.
Om inte Thelma är övertrött/för pigg (timingen är viktig) är hon busenkel, man läser en saga (bläddrar igenom, hon har inte ro till att man läser all text) och sen sitter man på en stol bredvid sängen tills hon säger: hejdå mamma! Då är hon redo för att sova och då kan man gå ut. Det tar nästan aldrig mer än 2min. Självklart krånglar hon ibland och börjar tjata om flera sagor men där är jag otroligt konsekvent. Mamma läser EN saga och sen får du titta själv i boken innan du somnar om du vill säger jag. Hon köper det faktiskt och somnar nästan alltid med en bok i sängen....och lite andra prylar, här om kvällen skulle absolut en pall med upp. Fine by me, jag tar så få fighter jag kan innan vi hamnar i hennes rum för att allt ska gå så smärtfritt som möjligt. Vill hon ligga och sova med en pall så är det upp till henne :)
Att aldrig låta dem somna i famnen och flytta över dem var väl aldrig en plan från början när vi fått Thelma men min otroliga nojja för magknip och kolik gjorde att jag ALLTID tog upp henne på axeln för att rapa efter matning och det resulterade i att hon alltid vaknade till och lades sen vaken. Så här i efterhand kan det ha varit en av de smartare dragen :)
 
Jag fattar ju att det kommer bli perioder (mera trots) där det ska krånglas mycket också och Wilsons separationsfas kommer komma inom kort, jag är inte tappad bakom en vagn men just nu går det så bra :) Det är värt så mycket, med krångelfria nattningar. Tyvärr kan det hända att det redan i morgon kommer börja krångla i och med att jag skrivit det här inlägget men jag tar risken ;)
 
Trevlig kväll på er!
 
 

Effektivt och snö

Barnen sover i vanlig ordning i den här tiden och jag gjorde ett ryck och har precis kört mitt magpass och ett styrkepass. Nu är det dags för lunch och om jag har tur hinner jag vila en stund på soffan.
Fick även ett glädjande samtal om att färgbutiken hade fått tag på "min" tapet, så nu blir det stjärnor iaf!! :) Jag kan hämta dem på onsdag och sen kan vi sätta fart och få Wilsons rum färdigt.

Snön har i princip vräkt ner i 4 timmar nu så nu är det liksom vinter där ute. Dock är det just nu 3+ grader så det ligger väl knappast kvar men en snögubbe hinner vi nog ut och göra i eftermiddag. Jag har aldrig gillat snö så här pass tidigt men just i år får snön komma när den vill och ligga kvar hur länge som helst. Det beror förstås på att jag vill hinna få så många mil i benen som möjligt innan kortvasan i Mars. Lite mer kyla bara, tack!
 
 
Dagens lunch: fiskgratäng med ärtor och räkor, kidneybönor och grönsaker
 
 
Den här stora, lilla killen kan numer sitta i egen stol :)