Dricka själv

Här har vi precis klarat av frukosten och de andra morgonbestyren. Snön ligger kvar men det är plusgrader idag och det verkar bli det resten av veckan så det är nog snart borta igen. Jag och Thelma har inga speciella planer idag, utan det blir promenad, lek och hemmafix :-)
I förrgår sa jag till Micke att det nog är dags att vi börjar lära Thelma att dricka själv. Hon kan nämligen inte det, inte ens ur pipmugg eller flaska. Det beror helt enkelt på att vi inte låtit henne och när det visade sig att hon föredrog att dricka utan pip på muggen så blev det bara så att vi alltid hjälpt henne.
Igår när Micke var hemma med henne så hade de tydligen tränat på det där och i morse kunde hon helt plötsligt hålla i muggen själv och dricka :-) Det gick hur bra som helst ända tills hon tröttnade på mjölken och började ruska på muggen ;) Samma sak var det när det gällde att äta själv med sked, bara vi lät henne börja kladda och greja själv så tog det inte långt tid innan hon lärde sig det. Dom kan mer än man tror ;)

Glad Thelma



Jag kan minsann dricka själv jag!

Kommentera inlägget här :