Lillhjärta 1 år!

Nu har gästerna åkt hem och huset är fullt av en massa fina presenter, tack så himla mycket! Det har varit en jättebra dag och Thelma har haft roligt med Joline och sina kusiner Ludvig och Herman. Hon har för första gången ätit smörgåstårta och vanlig tårta. Gjorde en med bara liite socker i bottnarna och sen hade jag mosad banan emellan och grädde och bär uppe på. Hon gillade båda tårtorna jätte mycket :-)
Känns fint att det är så många som firat och grattat vår lilla tös och nu känns det lite tomt på nå vis....tänk att vår lilla bebis aldrig mer kommer bli en liten bebis. Jag är så lycklig över att jag fått vara med om det här året, att jag vunnit den allra högsta vinsten- Thelma!
Jag längtar redan tills hon vaknar i morgon för jag vill vara med henne varje sekund jag kan och jag ska verkligen njuta av henne för idag kommer aldrig igen.
Nu ska jag inte vara en sån bakåtsträvare utan ska blicka framåt och tänka på allt roligt vi kommer att göra tillsammans med Thelma, så länge vi lever ska hon finnas här och förgylla våra liv <3

Thelma har fått en fin handmålad liten stolThelma öppnar paket med morfar

Vi kunde sitta ute i solen och ätaTårta med hallon och blåbär är gott!Nu ska jag snart stupa i säng, i morgon är det en väldigt jobbig dag som väntar men det tar vi då.....


När lillan kom till jorden

För exakt ett år sedan satt jag här och var besviken, nervös och rädd men ändå förväntansfull, i morgon skulle jag föda vårt barn. Det blev inte som det var tänkt och jag visste inte vad jag skulle känna. Jag kände mej liten och vilsen och tankarna for runt i huvudet. Tänk att i morgon skulle det ske. I 9 månader hade jag burit vårt barn och de senaste veckorna hade jag börjat ladda för den stora dagen och förlossningen. Tyvärr visade det sig att all förberedelse var förgäves och allt jag läst och övat på var helt i onödan.
Tänk er att ni sprungit ett långt lopp och när ni nästan är i mål för att vinna så kommer nån och säger att ni är diskad och inte får vara med...nästan så kändes det.
Hur som helst så hade jag inget val, bebisen skulle ut och hur mycket jag än hade jobbat med tankarna att jag inte skulle kunna påverka en förlossning det mista lilla så blir det iaf fel.
I efterhand så kunde inte förlossningen ha kunnat gå mycket bättre och det är jag väldigt tacksam för, det var väldigt fint och en fantastisk upplevelse!
När jag hörde Thelma skrika så var det en sån otrolig lättnad, och när hon sen lades på mej så dog jag en liten stund och hamnade i himmlen. Hon var det sötaste jag sett i hela mitt liv och kärleken till henne var enorm från första stund.
Jag är så glad att det var just hon och när hon väl var där i våra armar så kändes allt så självklart.
Jag har läst i min graviddagbok och min förlossningsberättelse och det är otroligt hur snabbt man glömmer så jag är väldigt glad att jag skrivit så mycket. Men tårarna trillar varje gång...
Det var nog några som blev lite chockade när jag talade om att jag skulle bli mamma, många trodde inte att jag ville ha barn och det ville jag inte heller under många år. Att bli förälder är det största och svåraste beslut jag har fattat och även om det är en väldigt stor sak så ändrade jag mej i den frågan. När jag och Micke bestämde oss för att vi skulle ha barn iaf så kände jag att det var en sak mellan honom och mej och att alla andra tids nog skulle få reda på det ändå, därför sa vi inget till nån innan det lilla fröt börjat växa.

Tänk hur livet bara kan förändras på en sekund och visst är det ett mirakel varje gång ett nytt litet liv kommer till jorden?

Vinteroverall

Börjar bli dags att fundera lite över vad Thelma ska ha på sig i vinter och usch känner jag bara... samma djungel som när man skulle skaffa barnvagn, då släppte verkligen en sten när man äntligen hade bestämt sig och beställt den. Känner på mej att det kommer bli ungefär samma sak nu ;)
Eftersom Thelma förmodligen mest kommer att sitta i vagnen och inte springa omkring så mycket så känns det lite som att det kvittar vad hon har för nåt (med tankte på hur den tål väta och sånt) men man vill ju såklart att den ska vara snygg :) Nästa bekymmer är vilken storlek man ska slå till på, antar att jag får ta mej ut i handeln och pröva lite olika så kanske jag hittar nåt jag fastnar för. Har ingen lust att lägga vansinnigt mycket pengar på hennes första overall, siktar nog på en riktigt bra till nästa år istället.
Har nån av er nåt bra tips så tas det tacksamt emot, har ju liksom ingen erfarenhet alls och då kan det vara bra att höra lite hur ni andra tänker som varit med förr ;)

Tycker Didrikson overallen är riktigt snygg, modellen heter Tucky

www.babyshop.se


Dom här två från Lindex är också helt okej