Borta bra men hemma bäst

Igår morse kom vi hem från vår Gotlandsresa. Det har verkligen varit en trevlig resa med en del olika aktiviteter. Söndag till torsdag hade vi verkligen kanon väder. Vi har solat och badat, varit på folkrace, åkt gokart, varit på bilmuseum, kikat på raukar och grillat i solnedgången, shoppat i Visby, varit på bio, spelat fotbollsgolf, ätit god mat, umgåts och skrattat mycket!
På fredagen började det dåliga vädret och eftersom det visade sig att det skulle hålla i sig hela helgen med spöregn och snålblåst så bestämde vi oss för att boka om båtresan hem och åka hem ett dygn tidigare. Hemresan var inge vidare alls, det var kuling och folk spydde överallt. Jag försökte sova men det var helt omöjligt, istället var det bara att blunda och försöka tänka på nåt annat. Gissa om jag var glad att jag i vanlig ordning ALLTID tar en åksjuketablett innan jag flyger eller åker båt.
Det är alltid roligt att åka i väg på semester och hitta på grejer MEN det bästa är alltid när man kommer hem! Tillbaka till dom man längtat efter och sin egna säng, badrum och kök. Min mamma har bott hemma hos oss hela veckan och tagit hand om Atlas och Muffin, hon har även sett till syrrans katt. Atlas hade en uppvisning utan dess like när vi kom hem, han dansade runt i hallen och gjorde piruetter. Han höll nästan på att slå knut på sig själv =)

Fårö var väldigt vackert och vi hade en lång fantastisk sandstrand bara några minuters gång från stugan. Havet var ovanligt varmt och höll ca 24 grader, hur skönt som helst.
Innan vi åkte fick jag en present av min syster, hon är sån....man får små presenter ibland :) Denna gången var det en bok: "Jag är Ozzy". Ozzys bok om hans liv som precis givits ut på svenska. Jag fixar inte att läsa en bok på över 350 sidor på engelska, även om det hade varit roligare.
Jag tog med mej boken på resan och den fängslade mej. Jag häpnades över vilket liv han levt, helt sjukt egentligen att han fortfarande lever.



Nu ska jag bara vara hemma och ta det lugnt. Förbereda mej inför hösten så gott det går och vänta :)

Här är en del bilder från Gotland



Vår härliga sandstrand där vi fördrev dagarna med att sola, bada, spela kubb och strandtennis och bara mysa med en bok





En rauk



Den vackra solnedgången



jag och min älskling!



En söt igelkott utanför ica



Hela gänget (utom Oscar som tog bilden)

Tack till Anna, Sikkan, Lina, Oscar, Micke och Linda för mycket trevlig sällskap!!! Speciellt tack till Anna & Sikkan som fixade med stugan och en massa annat!

Atlas i sin nya sommar outfit

Igår var jag i väg till en uppfödare i Årsunda som har en dotter som kan trimma hundar. Jag har tidigare ringt runt till olika trimsalonger men ingen har haft tid. Till Sofie fick jag komma redan samma kväll, hur grymt som helst! Hade mina funderingar på att raka hela honom, han kommer inte att ställas nå och för hans skull är det ju allra skönast. Husse blev väldigt skeptisk till det men sa som vanligt att jag skulle göra som jag tycker :)
Väl hos Sofie så sa vi att vi skulle börja raka fronten och under magen, byxorna ville jag också ha bort. Det är ju på dom ställena som det är tätast päls, så det kändes viktigast. Sofie var jätte duktig och noggrann, ansade tassarna och klippte till det så fint på sidorna att det inte syns att hela magen är kal. Hon körde av i armhålor och jumskar och fluff byxorna förvandlades till superkorta sommar shorts :) Atlas var som vanligt jätte snäll och stod aldelens stilla när hon höll på.
När jag kom hem så ansade jag själv öronlapparna och tunnade ur lite bakom öronen, klippte klorna och annat små pyssel.
När husse kom hem sneglade han in för att se vår stora nakenhund, men tills hans stora förtjusning såg Atlas bara ut som en smäcker, något ranglig unghund ;)
Han är så söt i sin nya frisyr och jag vet att han njuter av att slippa all den tjocka pälsen. Idag kan ha få ta sig ett dopp när jag inte längre behöver vara rädd för våteksem.





Atlas blev så busig igår när husse kom hem så det gick inte att få så bra bilder men får lägga upp bättre en annan dag!

Värmebölja

Jag tänker inte klaga på värmen, det är jätte härligt att det är riktig sommar!! Igår var vi med ett par vänner och åkte båt på älven, det är perfekt att göra när det är så himla varmt. Det fläktar skönt när man åker och när som helst kan man bara stanna och hoppa i och ta sig ett dopp. Vi var till lite olika ställen och kollade och det var mycket folk överallt. När vi kom hem så stod min barndomsvän Gittan och hennes son Leo på vår gård och tänkte hälsa på. De hade vägarna förbi och det var en ren lyckträff att vi kom hem precis då så jag inte missade dom. Gittan bor i England sen flera år tillbaka och är nu i hemtrakterna och hälsar på hennes föräldrar. Vi ses inte speciellt ofta, så det var jätte roligt att få träffas en stund =)

Sen på kvällen blev det lite grillning och sen somnade jag och Micke i soffan. Det var lite svårt att somna pga av värmen men till slut så. Atlas gillar inte detta klimatet, men jag ser till att han får vara hemma där han kan gå in där det är svalare och släpar inte med honom på saker.

Nu ska jag strax till jobbet och avverka ett av de 4 pass jag har kvar, så bli sååå skönt att få semester sen, det behövs verkligen!


/Therese