Träff med gamla vänner och altan...igen :)

Ja, nu har jag hunnit med och hälsat på mormor och morfar, man får lite dåligt samvete för att man inte är dit så ofta. Men det är roligt att träffa dem och jag tror dom uppskattar väldigt mycket att vi kommer.
Döm av min förvåning när jag kommer hem på måndagkvällen och Micke sitter på vår altan och har det bra. Han fick hjälp av en kompis att skruva dit trallen, så de  hade hunnit färdigt hela däcken när jag varit borta. Oj vad glad jag blev över den överrasknigen!! Det blev super fint och väldigt stort, men eftersom vi ska glasa in en del så var det nödvändigt. Idag har det varit soligt och fint och det var så mysigt att kunna gå ut på altanen och sola och äta lunch =)

Igår kväll var jag hem till en tjej som ingår i mitt gamla kompisgäng från skoltiden. Hon skulle ha lite fest och det var även 4 andra av mina gamla kompisar som kom dit. Jätte roligt att träffas allihopa och prata minnen och annat strunt, vi har haft väldigt roligt genom åren. Alla bor inte kvar här i kring så man får passa på när de kommer hem för att besöka sina familjer på somrarna.
Vi drack vin och spelade kort och hade det allmänt trevligt. Sen åkte vi till ön där det är dans på tisdagarna i juli, det var så jäkla mycket folk att man inte hade en chans att få köpa nåt i öltältet. Det spilldes på en och man knuffades hit och dit men trots det så var det helt okej, men det räckte bra med att vara där i 2 timmar innan vi for hem igen.
Idag har jag inte gjort många knop, bara slappat i solen. Ska nog fara in till stan en sväng i eftermiddag och handla lite mat samt lämna in lite skrotguld, få se om vigselringen jag hittat blir liiite billigare... ;)

För alla er som vi se bilder på altanen så kommer de nedan, och ni andra som tröttnat på allt altantjat så tar inlägget slut här ;)

Anledningen att det inte är färdigt i ena hörnet är att det ska dit en pool nästa sommar och det är dumt att göra hålet i förväg ist för att göra färdigt trallen runt poolen när den är på plats.Givetvis ska vi dit med räcken och trapp mm, men det tar vi i vår.Atlas älskar att vara på altanen, han har bra utsikt på allt som händer men han har aldrig heller kopplat av så bra ute tidigare. Han skulle aldrig lägga ner huvudet och sova på gräsmattan, men idag låg han helt på sida och tok snarkade när jag och Micke vilade. Skönt att han känner sig så trygg där uppe ;)

Efter regn kommer solsken...och sen regn igen..

..så har det hållt på hela dagen. Kanon varmt och sol och sen världens ösregn med åska. Vi har iaf fått en hel del gjort på altanen, jag har hjälpt Micke att kolla att allt är i våg, lod och rätt höjd. Det blir jättebra så här långt och precis som vi tänkt oss.
I morron åker jag och syster till Hudik för att hälsa på mormor och morfar och jag har goda förhoppningar att altandäcket är färdigt när jag kommer hem på måndag =)

Idag blev det minipizzor i tre olika sorter  till lunch, det är ju så gott med hemmagjord pizza och man blir mycket fortare mätt eftersom man lassar på mycket mer pålägg än man får om man äter ute.1. Tonfisk, lök, champinjoner och ost
2. Majs, champinjoner, lök, tomat och ost
3. Pesto, soltorkad tomat, champinjoner och feta ostAtlas, Micke och min pappaMicke fixar dit bjälkarna


Nu ska jag och Micke mysa i soffan med film och glass!

Första spadtaget!

Idag är den första dagen på semestern då vi inte har nåt speciellt planerat och bara ska vara hemma och greja. Då drog Micke igång med altanförberedelser och planerade ut och grävde groparna till plintarna. Oj vad skönt det är att han är igång, för jag vet att nu när han börjat så vill han köra på ett tag om han inte kör fast pga av nåt.
Detta är nog det jag gillar mest hos min blivande man, att han är händig och duktig att ta tag i och jobba med saker!!
Tänkte att jag skulle följa hans första altanbygge från början och förhoppningsvis blir det nångång ett färdigt projekt. Vi kommer bara att börja att göra däcket denna sommar och fortsätta nästa eftersom vi inte har tid eller råd att skaffa poolen nu. Den och den inglasade delen får vänta.
Annars var jag och min syster först till Borlänge igår och hälsade på en bekant som fått barn, en liten Julia. Hon var jättesöt och var vaken hela tiden vi var där. Snäll och glad =) Hon blev född 27:e april så hon är ju snart 3 mån redan.
Innan var vi på Kupolen och handlade lite och vem träffar man på där om inte Carina =) Kändes ganska typiskt att vi skulle stöta på varann i en butik....vi är ju ganska shopping galna båda två :)
Hon skulle precis som vi till Falun sen på kvällen då det var cruising där. Jag och syrran mötte upp Micke med kompis och åkte lite Cheva med dom, sen stod vi och kollade en hel del.
Ju senare det blev på kvällen så blev det allt fler och fler som blev sugna att bränna lite däck. Det fanns en hel del vassa bilar där som hade massor att ge.
Känns ganska fånigt att gilla den typen av underhållning men bilar med ordentliga motorer och massa hästar ÄR häftigt ;)

Om en timme kommer min vän Johanna hit och hälsar på för Micke ska lägga om däck på hennes bil, det ska bli najs!


Atlas är med och vakar över arbetetEfter hela gaveln på huset blir det altan som även kommer gå runt knuten och byggas ihop med bron.

Tänk vad härligt det kommer att bli när man kan gå ut på altanen från köket!!Micke undar om det kan bli mat snart, så han får en paus :)Älsklings gosisen!!!!