Nattprov i västerbo

Ja, då var det fasta provet avklarat och Atlas heter numer SVCH Kullarnas Victory Vincent!!!!! Jag är så jäkla glad att han fick ett första pris igår och med tanke på de omständigheter som rådde så spårade han jättebra =) Det regnade fredag natt hela lördagen och lördag natt. Blodet sprider sig då i backen och det kan bli så att hundarna spårar en bra bit ifrån spårkärnan. Terrängen var okej förutom att det var en del stock och sten att ta sig över och även ett dike. Det var väldigt blött i skogen och jag var blöt till knäna när vi var klara, men vad gör det när man har en suverän hund? :)
Det som egentligen är det roligaste med allt det här är att Atlas har visat att han spårar kanon i alla väder. Vi har nu spårat i jätte båst, 28 grader och stekande sol och i regn, och han klarar det jättebra.
Det är en så härlig känsla att se sin hund jobba och kämpa utan att ge upp för att sen bli så stolt när han nåt sitt mål =)

Här är kritiken:
Hunden tar snabbt an spåret, spårar ngt osäkert i utmärkt tempo. Finner viltdelen efter 14 min.

1:a pris med 37 poäng och godkänd skottprövning. Spårningsförmåga: 5. Spårningstempo: 6

Domare: Kjell Larsson

Kommentarer :

#1: anne von polat

vädret är inget att hurra för. Jag förstår inte det här med Atlas har det bytt namn?

skriven
#2: Therese

Atlas namn är ju Kullarnas Victory Vincent, men efter att har fått titeln i viltspår så blir det ju SVCH Kullarnas Victory Vincent... =)
Mvh Therese

skriven

Kommentera inlägget här :